Пропускане към основното съдържание

Арт маникюр с fimoФимо за луксозен маникюр

До скоро нямах представа, че може да се използва полимерна глина за луксозен дизайн на нокти.

Сигурна съм, че всяко момиче има под ръка лак за френски маникюр.Тъй като аз обичам градинарството и почти винаги след работа в градината и всекидневната домакинска работа ноктите ми са изпочупени,а само лакът не може да ги предпази -реших да експериментирам. Случайно разбрах, че специалисти използват 10мм кръгчета от фимо пръчици с различен дизайн за направа на луксозен маникюр - много актуални са цветчетата и листенцата. Резултатът е страхотен с минимално усилие и разходи!

Пръчиците Fimo са намалени с ръка до получаване на диаметър приблизително 3 мм и 10 мм. Въпреки, че диаметрите са много малки, създадените дизайни, са напълно видими.

С много остър нож получените пръчици е необходимо да се нарежат. Нашите Fimo пръчици за арт маникюр не трябва да бъдат затоплени, преди да бъдат нарязани. Използваме макетни ножчета те са твърди и много остри, перфектени са за нарязване както на сурови, така и на печени фимо пръчици. Ние ги използваме в нашето студио.
Резенчета от тези Fimo пръчици за арт нокти се вграждат като аксесоар в слоеве от акрил, гел или лак, върху естествени или изкуствени нокти.

Fimo пръчиците за арт нокти са 2 см в дължина до (5 см) и може една пръчица да произвежда между 100 и 150 резена, в зависимост от това колко дебели са те. В идеалният случай резените трябва да бъдет приблизително 5 мм. Ключът към доброто нарязване е: много бавно нарязване в една посока, а не бързо рязане напред-назад.

Fimo арт изкуство за нокти понякога може да бъде предизвикателство в началото.

IR


ОЩЕ ИДЕИ И ТЕХНИКИ

Коментари

Популярни публикации от този блог

Направете си домашна глина, съхнеща на въздух

Има много причини да обичаме полимерната глина, но ако сте от типът хора обичащи да си правят всичко сами, можете да се опитате да си направите домашна глина, т. нар. студен порцелан. Материалът е мек, втвърдяващ се на въздух и също е идеален за моделиране на бижута, цветя, фигурки и скулптори. Оформя се с инструменти за глина. Може да се пресова с преса-машина за полимерна глина. При работа с домашната глина може да използвате готови формички и текстурни листове. Парчетата от студен порцелан изсъхват много здраво.
Можете да го оцветите с маслени, акрилни или темперни бои.

Като арматура за фигурките може да използвате стириопор или оформено
алуминиево фолио.

На много места съм съм срещала различни рецепти за домашна полимерна глина, но любимата ми рецепта е за "студеният порцелан". Основните му съставки са царевично нишесте и бяло лепило. Използвала съм го за покриване на издухани, кокоши яйца, за коледни орнаменти и за още много декоративни елементи. При повечето рецепти г…

Таблици за смесване на цветовете на Fimo

Таблица за смесване на цветовете на Fimo classic standart
От вас зависи, какъв цвят да си изберете. Гамата на Фимо classic ви дава възможност да изберете и получите междинни цветове.

Фимо класик се произвежда в 24 стандартни цвята, които могат до се съчетаят в 100 различни нюанса, както е показано в таблицата.

Стандартните блокчета от 56 гр. са сегментирани на 8 дяла, което помага за лесното смесване и получаване на желания цвят.

Чертичките в таблиците отговарят на сегмент от блокче Фимо. Просто избери любимия си цвят.

Таблица за смесване на цветовете на Fimo soft standart

Използвайте таблицата, за да получите желания цвят.

Например при смесването на 3 части /сегмента/ на Фимо софт жълт (-10) с 5 части /сегмента/ Фимо софт розово (-22), ще получите топъл червен цвят.

Също много лесно е да получите по-светли или по-тъмни цветове, всичко което трябва да напарвите е да добавите бял (-0) или черен (-9) цвят.

Една чертичка от таблиците отговаря на един сегмент в съответния цвят от стандартн…

Моделиране със солено тесто

Солено тесто
От край време соленото тесто е много популярно при работа с деца. С него работят в детски градини, училища, както и за забавление вкъщи. Материалите са лесно достъпни. От него лесно се изработват фигурки, като към тях може да добавите и природни материали. 
Фигурките направени от него се съхраняват дълги години. 
Рецептата за него е толкова древна, че никой не знае от кога е измислена от хората.

Считало се е, че всяка фигурка или сувенир от солено тесто у дома е символ на богатство и благополучие в семейството. Хляб и сол винаги ще има на масата.

Инструменти и материали 

Главните инструменти си остават нашите пръсти. Ще ви трябват нож, точилка, всякакви инструменти за моделин, фигурки за сладки, печати, клечки за заби и кибритени клечки.

Още трябват: купичка с вода, четки, салфетки за ръце, сито, преса за чесън, релефни копчета /може да ги залепите към коркова тапа и така да направите печати/, гребенче, виличка, линийка, корда, валяк за разстилане на тестото, ножици, дант…