FIMO

Здравейте,
отдавна не съм публикувала теми в блога, защото имаме много работа. Успоредно създаваме и интернет магазин.
Поради големият интерес ще публикувам тема за FIMO, защото в България не е много познат продукт.

Fimo classic
Стандартен полимерен клей.
56 гр. 55 х 55 х 15 мм, 23 цвята
Втвърдява се при печене във фурна при 110 градуса С. за около 30 мин.















Може да поръчате и при нас. Цена: 3, 40 лв. за бр.

Fimo soft
С подобрена формула, много лесно се размесва. Блокче от 56 гр. 55 х 55 х 15 мм, 24 цвята.
Подходящ е за начинаещи. Втвърдява се при печене във фурна при 110 градуса С. за около 30 мин.















Може да поръчате и при нас.
Цена: 3, 40 лв. за бр.



Fimo effect


С подобрена формула, много лесно се размесва с Fimo soft
. Блокче от 56 гр. 55 х 55 х 15 мм, 24 цвята.
Подходящ е за начинаещи. Втвърдява се при печене във фурна при 110 градуса С. за около 30 мин.











Fimo Комплекти- подходящи са за начинаещи












Комплект "Blue line". Код 001
В наличност. Цена: 18лв./бр.










Комплект "Squares". Код 002
В наличност. Цена: 18 лв./бр.









Комплект "Red Dreams". Код 003
В наличност. Цена: 18 лв./ бр.





Доставката се извършва в рамките на 5 работни дни чрез куриер.

Коментари

  1. извинявам се, но аз нямам коментар, а въпрос: могат ли да се смесжат двата вида фимо soft i classic предварително благодаря

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,
    Не се извинявайте. Благодаря Ви за въпроса. Той ми показа каква важна информация съм пропуснала да споделя в блога. Може да смесвате Fimo soft с Fimo classic и Fimo effect. Експериментирайте докато откриете какво най-много Ви харесва. По принцип най-твърдият полимерен клей е Fimo classic. Този клей е подходящ за изработка на милефиори. Fimo soft се използва за мънист и др. Ако работите с него в много топло помещение, става прекалено мек и лепкав.
    Може да смесвате и различни марки клей. Преди това прочетете упътването. Трябва да се изпичат при една и съща температура.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2.12.2010 г., 0:27:00

    Здравейте аз съм друг анонинем :)
    А как точно става поръчката на FIMO?

    ОтговорИзтриване
  4. Все още поръчката става чрез e-mail. Може да го намерите в преглед на целия ми профил. Отбелязан е в контакти. Скоро ще направя отделна страница за поръчки и контакти, за да бъде по-лесно и прегледно. Доставката е с наложен платеж.

    ОтговорИзтриване
  5. Биляна Белчева14.01.2011 г., 21:39:00

    здравейте !
    Някъде в блога Ви прочетох , че доставката е 6лв . Ако поръчам 4-5 блокчета такава ли ще остане доставката или ще се увеличи ?

    ОтговорИзтриване
  6. дали имате течно фимо?
    от всички цветове Фимо ли имате в наличност?
    от Пловдив съм, мога да дойда и да си го взема на място.
    само дайте адрес.
    Светла Христова

    ОтговорИзтриване
  7. Светла, имаме течно фимо и всички цветове в наличност. Поради изискване на клиентите ни от Пловдив, вече ще може да получават поръчките си и в офиса ни всеки вторник и четвъртък от 17-19 часа. Но предварително трябва да направите поръчката по имейла.Координатите ще ги намерите в профила ми.

    ОтговорИзтриване
  8. искам течно фимо. тел. 0886615994 - Светла Христова. ако работите в събота, ще дойда да си купя.

    ОтговорИзтриване
  9. Добре! Светла, течното Фимо е на цена 10 лв. с ДДС. Ще Ви се обадя.

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте,
    Имаме и икономични опаковки от 350 гр. на цена 18 лв./бр. Произвеждат се само в няколко цвята. Цветовете са основни -бяло, черно, червено, зелено и др. Ще ги опиша подробно по номера.
    Използват се укрепващи елементи - тел, клечки, алуминиево фолио и др. Не се напуква.
    Фимо класик се използва главно за техниката милефиоре.
    Фимо софт е по-мек - за форми, бижута и др.

    ОтговорИзтриване
  11. aз съм малко новичка в тези неща и искам да попитам каква е разликата между
    Fimo classic и Fimo soft

    ОтговорИзтриване
  12. какво се прави с течното Фимо и как се работи с него?

    ОтговорИзтриване
  13. Течното Фимо се използва за трансфер на изображения. Така се правят медальони с ваши снимки, картинки, копирани икони и др. След като разстелете слой в квадратна, кръгла или друга форма от течното Фимо, върху него поставете копираната снимка или изображение с лице надолу към Фимото. Използват се предварително изработени формички. Пече се със снимката. След това я отстранявате внимателно докато произведението е още топло. Ако има остатъци от хартия отмийте с вода. Изображението от хартиения лист се е прехвърлило върху Фимото. Това е в общи линии.
    Използва се и за вграждане на елементи, допълнителен гланц, както и за фугиране на фимо мозайките.
    Ще напиша отделна по-подробна публикация в блога.

    ОтговорИзтриване
  14. Може ли да си купиш Фимо от обикновен магазин в Пловдив? И къде?

    ОтговорИзтриване
  15. Ако някой знае да не се притеснява и да го сподели в блога. Аз знам къде се продава Cernit, но много отдавана не съм ходила.Магазинът на вносителя Ариста в Пловдив е на ул."Май" №2А. Магазинчето се намира зад сградата на Радио- Пловдив, срещу ресторант Даяна.
    Ние сме се насочили към новите технологии и ще се развиваме само в тази насока. Сега изпълняваме поръчки с наложен палатеж до адрес на клиента или офис на куриерска фирма - Еконт, дори и за гр.Пловдив. При поръчка над 50 лв., транспортът е за наша сметка. Клиентът си получава стоката от куриерската фирма. Юни подготвяме и промоции.
    За удобство бяхме решили поръчки за гр. Пловдив да се получават и от офиса ни. Отказахме се, защото ги поръчват,ние ги подготвяме, после не идват да си ги вземат, сторнираме касови бележки. Почва едно звънене, днес ще дойдем, после утре ще дойдем и т. н. Нямаме време за това.

    ОтговорИзтриване
  16. а вие от колко време се занимавате с това?и къде се намира офисът ви?откъде може да дойда и да си избера нещата сама,а не по интернет?

    ОтговорИзтриване
  17. Занимаваме се с това от 2007 г. Започна като мое хоби. Блокчетата и цветовете им са обсолютно същите както на снимките.

    ОтговорИзтриване
  18. Zdraveite,iskam da pitam kolko 6te mi izlezne dostavkata do Devin i kakvi sa promociite za mesec uni?

    ОтговорИзтриване
  19. Здравейте искам да попитам поръчването на блокчетата глина още ли става чрез e-mail и колко ще ми струва доставка до Стара Загора? Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
  20. Поръчката можете да я направите по e-mail или по телефона (вижте страницата - контакти). Всеки цвят си има номерче. Достатъчно е да посочите последните цифри. Примерно бялото е номер 0, жълто 1, шампанско 02, черно 9, теракота 74 и т.н. Само уточнете от кой вид - Фимо класик, софт или ефект.
    С куриерска фирма доставката с наложен платеж е около 7 лв.- 8 лв., зависи от тежестта на пратката. С български пощи е по малко по-евтино. Те също имат услугата наложен платеж - т.е. плаща се при доставка.
    В понеделник ще имаме от всички цветове Fimo.

    ОтговорИзтриване
  21. Благодаря за информацията. :]

    ОтговорИзтриване
  22. На въпросът къде в Пловдив има Фимо.Преди малко попаднах на едно магазинче с материали за ръчна изработка.Намира се като се тръгне от бул.Руски по Гладстон,посока пощата.От лявата страна точно където почва тунелът за колите.Надявам се да съм била полезна :]

    ОтговорИзтриване
  23. от стара загора съм .. ако си поръчам имате ли някаква представа за колко време ще е тук :)

    ОтговорИзтриване
  24. Редовно изпращам поръчки в Стара Загора. Поръчка изпратена от единия ден ще си я получите на другия ден, без неделя. Може да проверите кой е най-близкия офис до Вас на Еконт от виртуалния кабинет на нашия сайт. Изпращаме по имейла и номера на товарителницата, за да можете да я проследите онлайн.

    ОтговорИзтриване
  25. Здравейте! Съвсем начинаеща съм в това изкуство. Бих искала да си поръчам комплект за начинаещи "Blue line". Имате ли го в наличност и как да направя поръчката. Руми, Пазарджик.

    ОтговорИзтриване
  26. Здравейте Руми, имаме в наличност комплекта "Blue line". Добър избор! Комплектът освен метелните елементи за бижуто и пръстена, съдържа и инструмнти, които в последствие ще са Ви страшно необходим за изрязване и моделиране.
    Поръчката може да направите по имейла, телефона или чрез SMS, както на Вас ви е удобно. Когато доставката е до офиса на куриерската фирма във вашия град, са достатъчни имената Ви и телефон за връзка. От Еконт ще Ви изпратят съобщение, когато пратката пристигне. Ние ще Ви изпратим номера на товарителницата, за да можете да проследите поръчката си през сайта ни.

    ОтговорИзтриване
  27. Здравейте Ирина, страхотен блог :) Тъй като и аз съм начинаеща, исках да ви попитам дали в комплектите за ничинаещи има някакви инструкции, идеи или ръководства за различни техники? Или дали продавате книжки за начинаещи?
    Предварително благодаря!
    Поздрави,
    Цвета

    ОтговорИзтриване
  28. Благодаря на Цвети за хубавите думи, които за мен са подкрепа и насърчение.
    В комплектите за начинаещи има ръководство в картинки за съответния модел. Няма книжки на български език. Не е трудно и съм сигурна, че ще се справите. Има доста информация и инструкции в блога, които ще са Ви от полза. Напишете какво не е ясно и какво още искате да научите и да прочетете в него.

    ОтговорИзтриване
  29. Описала съм подробно всички цветове, опаковки и комплекти, които предлагаме на отделна страница- Магазинче за клей в блога.Така ще направя и с инструментите и аксесоарите за глина и моделин, за да е по-лесно намирането им.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации