Пропускане към основното съдържание

Най-известната дизайнерка на уникати от полимерна глина


Лиза Павелка
Дизайнер
Рекламно лице на Viva Decor за САЩ
www.lisapavelca.com
Лиза се занимава с полимерна глина от 20 години.  
Signature Series product line e продуктова линия изцяло разработена от нея за по-лесна работа в света на полимерната глина.
Родена е в Колорадо - САЩ. В момента живее в Лас Вегас. Носителка е на няколко награди като творец, дизайнер и автор.

Работи професионално с полимерния клей от 1989 г.Насочила е цялата си творческа енергия в усъвършенстване на техниките за смесване.
Тя е една от първите в света открила потенциала на полимерната глина.
Лиза изработва само бижута и предмети за интериора. Тя показа, че няма нещо, което да не може да бъде направено от този материал.
Призната е за една от водещите експерти в света на полимерната глина.

Лиза е също и журналист, сътрудник е в много списания, включително Polymer Cafe, Q&amp, има колонка и в Expression, Belle Armiore, Rubber Stamper, Simply Beads и много други списания. Като дизайнер е много търсена от страна на компании като Amaco, Fiskars, Swarovski Crystal.

Лиза е чест гост на телевизионни програми, включително HGTV - шоуто на Карол Дювал, IY''s, Jewelry Making, Fiskars TV и PBS's мъниста и др. Участвала е също и в телевизия Дискавъри.
Нейният опит е довел до партньорство с JHB International. Първоначално като дизайнер, а после като сътрудник. Заедно развиват продуктовата линия за приложно изкуство

Самата Лиза смята, че всеки може да бъде художник и творец, за това тя е посветена да помага и обучава в семинари на деца и възрастни.
Издала е много вдъхновяващи книги за работа с полимерната глина. Книгите може да поръчате на www. amazon.com.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Направете си домашна глина, съхнеща на въздух

Има много причини да обичаме полимерната глина, но ако сте от типът хора обичащи да си правят всичко сами, можете да се опитате да си направите домашна глина, т. нар. студен порцелан. Материалът е мек, втвърдяващ се на въздух и също е идеален за моделиране на бижута, цветя, фигурки и скулптори. Оформя се с инструменти за глина. Може да се пресова с преса-машина за полимерна глина. При работа с домашната глина може да използвате готови формички и текстурни листове. Парчетата от студен порцелан изсъхват много здраво.
Можете да го оцветите с маслени, акрилни или темперни бои.

Като арматура за фигурките може да използвате стириопор или оформено
алуминиево фолио.

На много места съм съм срещала различни рецепти за домашна полимерна глина, но любимата ми рецепта е за "студеният порцелан". Основните му съставки са царевично нишесте и бяло лепило. Използвала съм го за покриване на издухани, кокоши яйца, за коледни орнаменти и за още много декоративни елементи. При повечето рецепти г…

Таблици за смесване на цветовете на Fimo

Таблица за смесване на цветовете на Fimo classic standart
От вас зависи, какъв цвят да си изберете. Гамата на Фимо classic ви дава възможност да изберете и получите междинни цветове.

Фимо класик се произвежда в 24 стандартни цвята, които могат до се съчетаят в 100 различни нюанса, както е показано в таблицата.

Стандартните блокчета от 56 гр. са сегментирани на 8 дяла, което помага за лесното смесване и получаване на желания цвят.

Чертичките в таблиците отговарят на сегмент от блокче Фимо. Просто избери любимия си цвят.

Таблица за смесване на цветовете на Fimo soft standart

Използвайте таблицата, за да получите желания цвят.

Например при смесването на 3 части /сегмента/ на Фимо софт жълт (-10) с 5 части /сегмента/ Фимо софт розово (-22), ще получите топъл червен цвят.

Също много лесно е да получите по-светли или по-тъмни цветове, всичко което трябва да напарвите е да добавите бял (-0) или черен (-9) цвят.

Една чертичка от таблиците отговаря на един сегмент в съответния цвят от стандартн…

Моделиране със солено тесто

Солено тесто
От край време соленото тесто е много популярно при работа с деца. С него работят в детски градини, училища, както и за забавление вкъщи. Материалите са лесно достъпни. От него лесно се изработват фигурки, като към тях може да добавите и природни материали. 
Фигурките направени от него се съхраняват дълги години. 
Рецептата за него е толкова древна, че никой не знае от кога е измислена от хората.

Считало се е, че всяка фигурка или сувенир от солено тесто у дома е символ на богатство и благополучие в семейството. Хляб и сол винаги ще има на масата.

Инструменти и материали 

Главните инструменти си остават нашите пръсти. Ще ви трябват нож, точилка, всякакви инструменти за моделин, фигурки за сладки, печати, клечки за заби и кибритени клечки.

Още трябват: купичка с вода, четки, салфетки за ръце, сито, преса за чесън, релефни копчета /може да ги залепите към коркова тапа и така да направите печати/, гребенче, виличка, линийка, корда, валяк за разстилане на тестото, ножици, дант…