Най-известната дизайнерка на уникати от полимерна глина


Лиза Павелка
Дизайнер
Рекламно лице на Viva Decor за САЩ
www.lisapavelca.com
Лиза се занимава с полимерна глина от 20 години.  
Signature Series product line e продуктова линия изцяло разработена от нея за по-лесна работа в света на полимерната глина.
Родена е в Колорадо - САЩ. В момента живее в Лас Вегас. Носителка е на няколко награди като творец, дизайнер и автор.

Работи професионално с полимерния клей от 1989 г.Насочила е цялата си творческа енергия в усъвършенстване на техниките за смесване.
Тя е една от първите в света открила потенциала на полимерната глина.
Лиза изработва само бижута и предмети за интериора. Тя показа, че няма нещо, което да не може да бъде направено от този материал.
Призната е за една от водещите експерти в света на полимерната глина.

Лиза е също и журналист, сътрудник е в много списания, включително Polymer Cafe, Q&amp, има колонка и в Expression, Belle Armiore, Rubber Stamper, Simply Beads и много други списания. Като дизайнер е много търсена от страна на компании като Amaco, Fiskars, Swarovski Crystal.

Лиза е чест гост на телевизионни програми, включително HGTV - шоуто на Карол Дювал, IY''s, Jewelry Making, Fiskars TV и PBS's мъниста и др. Участвала е също и в телевизия Дискавъри.
Нейният опит е довел до партньорство с JHB International. Първоначално като дизайнер, а после като сътрудник. Заедно развиват продуктовата линия за приложно изкуство

Самата Лиза смята, че всеки може да бъде художник и творец, за това тя е посветена да помага и обучава в семинари на деца и възрастни.
Издала е много вдъхновяващи книги за работа с полимерната глина. Книгите може да поръчате на www. amazon.com.


Коментари

Популярни публикации