Пропускане към основното съдържание

Как да изглеждаме добре с бижу

Джесика Алба
Знаете ли как да носите точното бижу на точното място? Как да го изберете, за да подчертае всичко най-красиво у вас.

Думата jewelry в английския език идва от френската дума joid, което в превод означава радост. Радостно е когато си купим или ни подарят красиво бижу.

Ето няколко правила, с които трябва да се съобразите преди да сложите избраното от вас бижу:
  • Когато носите голяма, масивна гривна, огърлица или верижка не трябва да носите едновременно с нея и нежно бижу. Дрехите ви трябва да са изчистени, без шарки, щампи, пайети или други украшения. Основният акцент трябва да е масивното бижу. 
  • Ако сте сложили голям, екстравагантен пръстен, не носете и други пръстени. Изключение прави само венчалната халка. Големите пръстени са много търсени и модерни сега. Има модели, които се изработват и от полимерна глина. Може да оставите другите модели с камъни, кристали и диаманти вкъщи. Масивните пръстени идват с много разновидности, дизайни и цветове. Те са и на по-достъпна цена.
  • Старо правило е да не се смесват металите, но нека да забравим това правило от старата школа. Носенето на злато и сребро заедно е модерно сега. Може да комбинирате металите. Само не променяйте стила на бижутата. Модерна, масивна огърлица няма да изглежда никак добре с чифт кристални обеци. 
  • Бижуто е като дрехата, най-важно е да се чувствате добре когато го носите. Не спирайте да търсите. Винаги експериментирайте с цветовете и стила. При избора трябва да се вземе под внимание и възрастта. Не се страхувайте да комбинирате.
  • Комплектите от колие, пръстен, гривна и обеци винаги придават завършен вид и са подходящи за всички случаи. Само не носете всички елементи заедно, освен ако не искате да изглеждате накичена като "коледна елха". Винаги трябва да има баланс. Колието перфектно си отива с пръстена, а гривната безспорно с обеците и венчална халка. 
  • Не трябва да носите бижута, когато сте облекли вашата "малка черна рокля". Достатъчно е само гривна изработена от камъни или кристали, за да изглеждате зашеметяващо. С тях сте подготвени за всякакви случаи.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Направете си домашна глина, съхнеща на въздух

Има много причини да обичаме полимерната глина, но ако сте от типът хора обичащи да си правят всичко сами, можете да се опитате да си направите домашна глина, т. нар. студен порцелан. Материалът е мек, втвърдяващ се на въздух и също е идеален за моделиране на бижута, цветя, фигурки и скулптори. Оформя се с инструменти за глина. Може да се пресова с преса-машина за полимерна глина. При работа с домашната глина може да използвате готови формички и текстурни листове. Парчетата от студен порцелан изсъхват много здраво.
Можете да го оцветите с маслени, акрилни или темперни бои.

Като арматура за фигурките може да използвате стириопор или оформено
алуминиево фолио.

На много места съм съм срещала различни рецепти за домашна полимерна глина, но любимата ми рецепта е за "студеният порцелан". Основните му съставки са царевично нишесте и бяло лепило. Използвала съм го за покриване на издухани, кокоши яйца, за коледни орнаменти и за още много декоративни елементи. При повечето рецепти г…

Таблици за смесване на цветовете на Fimo

Таблица за смесване на цветовете на Fimo classic standart
От вас зависи, какъв цвят да си изберете. Гамата на Фимо classic ви дава възможност да изберете и получите междинни цветове.

Фимо класик се произвежда в 24 стандартни цвята, които могат до се съчетаят в 100 различни нюанса, както е показано в таблицата.

Стандартните блокчета от 56 гр. са сегментирани на 8 дяла, което помага за лесното смесване и получаване на желания цвят.

Чертичките в таблиците отговарят на сегмент от блокче Фимо. Просто избери любимия си цвят.

Таблица за смесване на цветовете на Fimo soft standart

Използвайте таблицата, за да получите желания цвят.

Например при смесването на 3 части /сегмента/ на Фимо софт жълт (-10) с 5 части /сегмента/ Фимо софт розово (-22), ще получите топъл червен цвят.

Също много лесно е да получите по-светли или по-тъмни цветове, всичко което трябва да напарвите е да добавите бял (-0) или черен (-9) цвят.

Една чертичка от таблиците отговаря на един сегмент в съответния цвят от стандартн…

Моделиране със солено тесто

Солено тесто
От край време соленото тесто е много популярно при работа с деца. С него работят в детски градини, училища, както и за забавление вкъщи. Материалите са лесно достъпни. От него лесно се изработват фигурки, като към тях може да добавите и природни материали. 
Фигурките направени от него се съхраняват дълги години. 
Рецептата за него е толкова древна, че никой не знае от кога е измислена от хората.

Считало се е, че всяка фигурка или сувенир от солено тесто у дома е символ на богатство и благополучие в семейството. Хляб и сол винаги ще има на масата.

Инструменти и материали 

Главните инструменти си остават нашите пръсти. Ще ви трябват нож, точилка, всякакви инструменти за моделин, фигурки за сладки, печати, клечки за заби и кибритени клечки.

Още трябват: купичка с вода, четки, салфетки за ръце, сито, преса за чесън, релефни копчета /може да ги залепите към коркова тапа и така да направите печати/, гребенче, виличка, линийка, корда, валяк за разстилане на тестото, ножици, дант…