Как да изглеждаме добре с бижу

Джесика Алба
Знаете ли как да носите точното бижу на точното място? Как да го изберете, за да подчертае всичко най-красиво у вас.

Думата jewelry в английския език идва от френската дума joid, което в превод означава радост. Радостно е когато си купим или ни подарят красиво бижу.

Ето няколко правила, с които трябва да се съобразите преди да сложите избраното от вас бижу:
  • Когато носите голяма, масивна гривна, огърлица или верижка не трябва да носите едновременно с нея и нежно бижу. Дрехите ви трябва да са изчистени, без шарки, щампи, пайети или други украшения. Основният акцент трябва да е масивното бижу. 
  • Ако сте сложили голям, екстравагантен пръстен, не носете и други пръстени. Изключение прави само венчалната халка. Големите пръстени са много търсени и модерни сега. Има модели, които се изработват и от полимерна глина. Може да оставите другите модели с камъни, кристали и диаманти вкъщи. Масивните пръстени идват с много разновидности, дизайни и цветове. Те са и на по-достъпна цена.
  • Старо правило е да не се смесват металите, но нека да забравим това правило от старата школа. Носенето на злато и сребро заедно е модерно сега. Може да комбинирате металите. Само не променяйте стила на бижутата. Модерна, масивна огърлица няма да изглежда никак добре с чифт кристални обеци. 
  • Бижуто е като дрехата, най-важно е да се чувствате добре когато го носите. Не спирайте да търсите. Винаги експериментирайте с цветовете и стила. При избора трябва да се вземе под внимание и възрастта. Не се страхувайте да комбинирате.
  • Комплектите от колие, пръстен, гривна и обеци винаги придават завършен вид и са подходящи за всички случаи. Само не носете всички елементи заедно, освен ако не искате да изглеждате накичена като "коледна елха". Винаги трябва да има баланс. Колието перфектно си отива с пръстена, а гривната безспорно с обеците и венчална халка. 
  • Не трябва да носите бижута, когато сте облекли вашата "малка черна рокля". Достатъчно е само гривна изработена от камъни или кристали, за да изглеждате зашеметяващо. С тях сте подготвени за всякакви случаи.

Коментари

Популярни публикации