Пропускане към основното съдържание

Лакирайте изделията си от полимерна глина

Fimo гланц лак на водна основа
Вашият завършен продукт не се нуждае задължително да бъде лакиран. Само трябва добре да го шлифовате. Както и да е, ако го лакирате ще подчертаете пълната дълбочина на цветовете му. Ще добавите и екстра слой блясък върху него.

Fimo и Sculpey произвеждат лак за полимерен клей в малки бурканчета. В магазините за художнически материали ще откриете Fimo лакът точно до блокчетата с полимерна глина. Той е произведен специално за работа с полимерния клей. Другите видове лак, както и безцветния лак за нокти, реагират много зле с клея и всъщност го разтварят и повреждат с течение на времето.

За да лакирате вашите произведния, първо се уверете се, че са изстинали и напълно сухи (след охлаждането). Внимателно с върха на четчицата положете равномерен слой от лака върху изделието. Старайте се да не слагате твърде много от него, защото се получава неравномерен слой с капки.

Трик: Аз използвам игла или карфица, за да разнеса с нея лака върху всякакъв размер повърхност. С кламер закачвам на подходящо място творенията си докато изсъхнат. Обикновено това става за около половин час.

Fimo гланц лак е с нова формула от октомври 2010 година.
 • Гланц лак на водна основа с подобрен блясък
 • С висока устойчивост след изсъхване
 • Прозрачен е след изсъхване
 • Сух е при допир след 20 минути, напълно изсъхва след 24 часа
 • Без мирис
 • Подходящ за FIMO и FIMOair
Има го в бурканче от 35 мл и в шишенце от 10 мл с четчица опаковани в блистер. Ние също го предлагаме.

Коментари

 1. Здравейте,
  извинявам се, но лакът след изпичането ли се нанася. После има ли нужда от ново изпичане?
  Благодаря!

  ОтговорИзтриване
 2. Здравейте, лакът се нанася след изпичане на изделието. Лакът е на водна основа. Лакираният предмет е сух на допир след 20 минути, а след 24 часа е напълно сух. Не се пече повторно.

  ОтговорИзтриване
 3. хрумнаха ми някои идейки, но имам въпросче, пише че лакът не мирише, имате ли боички за тази глина, които също са без мирис. притесненията са ми, че съм астматичка, а много обичам да правя разни арт неща и бих искала и това удоволствие да пробвам.

  ОтговорИзтриване
 4. Глината се произвежда в 24 основни цвята. При смесването им се получават и различни нюанси. Можете да оцветите или подсилите цветовете на полимерната глина с акрилни боички. Те са на водна основа. Имат почти недоловим мирис, който се усеща едва когато ги поднесете към носа си. Пчелните кошери ги боядисват с акрилни бои, защото не са вредни за пчелите.
  Можете да оцветите глината или да й придадете метален блясък със сенки за очи на прах. Има и блестящи прахчета за украса, които също можете да използвате при работа с глината. Успех!

  ОтговорИзтриване
 5. различни форми с големина за полимерна глина http://polymerclayexpress.com/cutters2.html
  за ефекти на глината http://polymerclayexpress.com/jacquard_kits.html
  пигменти - течни и пудри http://polymerclayexpress.com/color_box.html

  Успех на всички

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Направете си домашна глина, съхнеща на въздух

Има много причини да обичаме полимерната глина, но ако сте от типът хора обичащи да си правят всичко сами, можете да се опитате да си направите домашна глина, т. нар. студен порцелан. Материалът е мек, втвърдяващ се на въздух и също е идеален за моделиране на бижута, цветя, фигурки и скулптори. Оформя се с инструменти за глина. Може да се пресова с преса-машина за полимерна глина. При работа с домашната глина може да използвате готови формички и текстурни листове. Парчетата от студен порцелан изсъхват много здраво.
Можете да го оцветите с маслени, акрилни или темперни бои.

Като арматура за фигурките може да използвате стириопор или оформено
алуминиево фолио.

На много места съм съм срещала различни рецепти за домашна полимерна глина, но любимата ми рецепта е за "студеният порцелан". Основните му съставки са царевично нишесте и бяло лепило. Използвала съм го за покриване на издухани, кокоши яйца, за коледни орнаменти и за още много декоративни елементи. При повечето рецепти г…

Таблици за смесване на цветовете на Fimo

Таблица за смесване на цветовете на Fimo classic standart
От вас зависи, какъв цвят да си изберете. Гамата на Фимо classic ви дава възможност да изберете и получите междинни цветове.

Фимо класик се произвежда в 24 стандартни цвята, които могат до се съчетаят в 100 различни нюанса, както е показано в таблицата.

Стандартните блокчета от 56 гр. са сегментирани на 8 дяла, което помага за лесното смесване и получаване на желания цвят.

Чертичките в таблиците отговарят на сегмент от блокче Фимо. Просто избери любимия си цвят.

Таблица за смесване на цветовете на Fimo soft standart

Използвайте таблицата, за да получите желания цвят.

Например при смесването на 3 части /сегмента/ на Фимо софт жълт (-10) с 5 части /сегмента/ Фимо софт розово (-22), ще получите топъл червен цвят.

Също много лесно е да получите по-светли или по-тъмни цветове, всичко което трябва да напарвите е да добавите бял (-0) или черен (-9) цвят.

Една чертичка от таблиците отговаря на един сегмент в съответния цвят от стандартн…

Моделиране със солено тесто

Солено тесто
От край време соленото тесто е много популярно при работа с деца. С него работят в детски градини, училища, както и за забавление вкъщи. Материалите са лесно достъпни. От него лесно се изработват фигурки, като към тях може да добавите и природни материали. 
Фигурките направени от него се съхраняват дълги години. 
Рецептата за него е толкова древна, че никой не знае от кога е измислена от хората.

Считало се е, че всяка фигурка или сувенир от солено тесто у дома е символ на богатство и благополучие в семейството. Хляб и сол винаги ще има на масата.

Инструменти и материали 

Главните инструменти си остават нашите пръсти. Ще ви трябват нож, точилка, всякакви инструменти за моделин, фигурки за сладки, печати, клечки за заби и кибритени клечки.

Още трябват: купичка с вода, четки, салфетки за ръце, сито, преса за чесън, релефни копчета /може да ги залепите към коркова тапа и така да направите печати/, гребенче, виличка, линийка, корда, валяк за разстилане на тестото, ножици, дант…