Пропускане към основното съдържание

Как се работи с Еxtruder за полимерна глина


Имам удоволствието да ви представя професионалния инструмент - екструдер за работа с полимерна глина.

Описание на продукта 
MAKIN'S Extruder има много приложения със своите 20 диска с различен дизайн, с него можете да създадете много различни декорации
за вашите проекти.
Дисковете с кръгла форма са за изработване на лиани, лози, стъбла, рамки, первази и букви.
Дисковете, които са като сито са за изработване на коса, трева, слама и флорални мотиви.
Плоските са за плетене на кошници, решетки, панделки и лъкове.
Квадратните, триъгълните и наполовина кръгли се използват за направата на декоративни тухли, рамки от тях могат да се изрязват и малки мъниста.
Лесен за използване и почистване инструмент. На разумна цена. Чрез буталото с винт много лесно глината се избутва. Това щади китките и ръцете. Направен е от алуминий и е много здрав. Повече други помощни инструменти няма да са ви необходими.
Незаменим помощник в работата с полимерна глина. Комплект с 20 диска. Ако имате нужда, може да закупите и допълнителни форми.

Някои форми от полимерна глина много трудно биха могли да се създадат без Екструдера. 

 Как да използвате Екструдера

Отворете Екструдера, чрез освобождаване на зелената капачка на дъното.

Отвийте дръжката с винта, докато освобождавате достатъчно място в цевта, за количеството глина, което искате да избутате. Проверете дали гумените уплътнения О-пръстени са там. Сложете желаното количество от полимерната глина в цевта. То трябва предварително да бъде обработено с ръце - омекотено. Това е много важно!
Може да използвате всякаква глина, различни марки. 
Изберете формата на диска. Поставете го на отворения край и завийте зелената капачка. 
Започнете да навивате винта-дръжка, за да може да прокара глината през диска на Екструдера. Ще усетите леко съпротивление, когато стигнете края на глината. Не го насилвайте, дайте половин оборот в обратна посока, преди да отвиете долната капачка. Това освобождава налягането и Екструдерът по-лесно се разглобява. 

Почистване на MAKIN'S Extruder

За да почистите буталото махнете долната капачка и завъртете дръжката докато  буталото се покаже. Използвайте хартия или чисто парцалче, за да премахнете излишната глина. Може за използвате клечки за зъби или игла, за да премахнете натрупаното. 

В YouTube намерих филмче, което показва кад да работите с този инструмент. Ще имате възможност да изпробвате инструмента и в нашия офис, но допълнително ще обявя дати за работилница.Коментари

Популярни публикации от този блог

Направете си домашна глина, съхнеща на въздух

Има много причини да обичаме полимерната глина, но ако сте от типът хора обичащи да си правят всичко сами, можете да се опитате да си направите домашна глина, т. нар. студен порцелан. Материалът е мек, втвърдяващ се на въздух и също е идеален за моделиране на бижута, цветя, фигурки и скулптори. Оформя се с инструменти за глина. Може да се пресова с преса-машина за полимерна глина. При работа с домашната глина може да използвате готови формички и текстурни листове. Парчетата от студен порцелан изсъхват много здраво.
Можете да го оцветите с маслени, акрилни или темперни бои.

Като арматура за фигурките може да използвате стириопор или оформено
алуминиево фолио.

На много места съм съм срещала различни рецепти за домашна полимерна глина, но любимата ми рецепта е за "студеният порцелан". Основните му съставки са царевично нишесте и бяло лепило. Използвала съм го за покриване на издухани, кокоши яйца, за коледни орнаменти и за още много декоративни елементи. При повечето рецепти г…

Таблици за смесване на цветовете на Fimo

Таблица за смесване на цветовете на Fimo classic standart
От вас зависи, какъв цвят да си изберете. Гамата на Фимо classic ви дава възможност да изберете и получите междинни цветове.

Фимо класик се произвежда в 24 стандартни цвята, които могат до се съчетаят в 100 различни нюанса, както е показано в таблицата.

Стандартните блокчета от 56 гр. са сегментирани на 8 дяла, което помага за лесното смесване и получаване на желания цвят.

Чертичките в таблиците отговарят на сегмент от блокче Фимо. Просто избери любимия си цвят.

Таблица за смесване на цветовете на Fimo soft standart

Използвайте таблицата, за да получите желания цвят.

Например при смесването на 3 части /сегмента/ на Фимо софт жълт (-10) с 5 части /сегмента/ Фимо софт розово (-22), ще получите топъл червен цвят.

Също много лесно е да получите по-светли или по-тъмни цветове, всичко което трябва да напарвите е да добавите бял (-0) или черен (-9) цвят.

Една чертичка от таблиците отговаря на един сегмент в съответния цвят от стандартн…

Моделиране със солено тесто

Солено тесто
От край време соленото тесто е много популярно при работа с деца. С него работят в детски градини, училища, както и за забавление вкъщи. Материалите са лесно достъпни. От него лесно се изработват фигурки, като към тях може да добавите и природни материали. 
Фигурките направени от него се съхраняват дълги години. 
Рецептата за него е толкова древна, че никой не знае от кога е измислена от хората.

Считало се е, че всяка фигурка или сувенир от солено тесто у дома е символ на богатство и благополучие в семейството. Хляб и сол винаги ще има на масата.

Инструменти и материали 

Главните инструменти си остават нашите пръсти. Ще ви трябват нож, точилка, всякакви инструменти за моделин, фигурки за сладки, печати, клечки за заби и кибритени клечки.

Още трябват: купичка с вода, четки, салфетки за ръце, сито, преса за чесън, релефни копчета /може да ги залепите към коркова тапа и така да направите печати/, гребенче, виличка, линийка, корда, валяк за разстилане на тестото, ножици, дант…