Как се работи с Еxtruder за полимерна глина


Имам удоволствието да ви представя професионалния инструмент - екструдер за работа с полимерна глина.

Описание на продукта 
MAKIN'S Extruder има много приложения със своите 20 диска с различен дизайн, с него можете да създадете много различни декорации
за вашите проекти.
Дисковете с кръгла форма са за изработване на лиани, лози, стъбла, рамки, первази и букви.
Дисковете, които са като сито са за изработване на коса, трева, слама и флорални мотиви.
Плоските са за плетене на кошници, решетки, панделки и лъкове.
Квадратните, триъгълните и наполовина кръгли се използват за направата на декоративни тухли, рамки от тях могат да се изрязват и малки мъниста.
Лесен за използване и почистване инструмент. На разумна цена. Чрез буталото с винт много лесно глината се избутва. Това щади китките и ръцете. Направен е от алуминий и е много здрав. Повече други помощни инструменти няма да са ви необходими.
Незаменим помощник в работата с полимерна глина. Комплект с 20 диска. Ако имате нужда, може да закупите и допълнителни форми.

Някои форми от полимерна глина много трудно биха могли да се създадат без Екструдера. 

 Как да използвате Екструдера

Отворете Екструдера, чрез освобождаване на зелената капачка на дъното.

Отвийте дръжката с винта, докато освобождавате достатъчно място в цевта, за количеството глина, което искате да избутате. Проверете дали гумените уплътнения О-пръстени са там. Сложете желаното количество от полимерната глина в цевта. То трябва предварително да бъде обработено с ръце - омекотено. Това е много важно!
Може да използвате всякаква глина, различни марки. 
Изберете формата на диска. Поставете го на отворения край и завийте зелената капачка. 
Започнете да навивате винта-дръжка, за да може да прокара глината през диска на Екструдера. Ще усетите леко съпротивление, когато стигнете края на глината. Не го насилвайте, дайте половин оборот в обратна посока, преди да отвиете долната капачка. Това освобождава налягането и Екструдерът по-лесно се разглобява. 

Почистване на MAKIN'S Extruder

За да почистите буталото махнете долната капачка и завъртете дръжката докато  буталото се покаже. Използвайте хартия или чисто парцалче, за да премахнете излишната глина. Може за използвате клечки за зъби или игла, за да премахнете натрупаното. 

В YouTube намерих филмче, което показва кад да работите с този инструмент. Ще имате възможност да изпробвате инструмента и в нашия офис, но допълнително ще обявя дати за работилница.



Коментари

Популярни публикации