Пропускане към основното съдържание

Шедьоврите на Поли

От днес стартира нов раздел "Вашите шедьоври". В него ще представяме творби направени от вас. 

Първият ни гост е Поли от Гърция. Ето нейната история и творби .

Как разбра за полимерната глина?

Поли: За моето "запознаване" с глината започна от там, че обичам ръчно изработените неща. Купувала съм множество неща от полимерна глина.

Стана така, че бях много, прекалено много свободна и исках за започна да се занимавам с нещо. Сетих се за глината, но не знаех тогава, че се нарича полимерна глина. Написаха в Гугъл търсачката и веднага попаднах на твоя невероятен сайт. От тук вече се запознах по-обстойно.

Ти и твоите теми ми помогнахте да подготвя и работното си място, също така от теб си купих първата глина и някои от материалите.

Как се учеше да работиш с полимерна глина?

Поли: Стана чрез Интернет. Гледах множество клипове, гледах Утилисима и така усвоявах нещата.

Обичам индийската култура и не само, всяко едно медальонче, обици, гердани и каквото и да било с етно мотив.

Харесва ми страшно Джулие Пикело. Искам да усвоя нейните техники.

По принцип съм творчески настроен човек. Рисуването, писането на стихове и изобщо всичко, с което се захвана от към творчество ми се отдава и бързо навлизам в нещата.

 

Благодаря ти Поли.
Работите ти са много оригинални и красиви.
Желая ти много щастие и реализиране на творческите проекти. Успех!

Разкажете ни вашата история.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Направете си домашна глина, съхнеща на въздух

Има много причини да обичаме полимерната глина, но ако сте от типът хора обичащи да си правят всичко сами, можете да се опитате да си направите домашна глина, т. нар. студен порцелан. Материалът е мек, втвърдяващ се на въздух и също е идеален за моделиране на бижута, цветя, фигурки и скулптори. Оформя се с инструменти за глина. Може да се пресова с преса-машина за полимерна глина. При работа с домашната глина може да използвате готови формички и текстурни листове. Парчетата от студен порцелан изсъхват много здраво.
Можете да го оцветите с маслени, акрилни или темперни бои.

Като арматура за фигурките може да използвате стириопор или оформено
алуминиево фолио.

На много места съм съм срещала различни рецепти за домашна полимерна глина, но любимата ми рецепта е за "студеният порцелан". Основните му съставки са царевично нишесте и бяло лепило. Използвала съм го за покриване на издухани, кокоши яйца, за коледни орнаменти и за още много декоративни елементи. При повечето рецепти г…

Таблици за смесване на цветовете на Fimo

Таблица за смесване на цветовете на Fimo classic standart
От вас зависи, какъв цвят да си изберете. Гамата на Фимо classic ви дава възможност да изберете и получите междинни цветове.

Фимо класик се произвежда в 24 стандартни цвята, които могат до се съчетаят в 100 различни нюанса, както е показано в таблицата.

Стандартните блокчета от 56 гр. са сегментирани на 8 дяла, което помага за лесното смесване и получаване на желания цвят.

Чертичките в таблиците отговарят на сегмент от блокче Фимо. Просто избери любимия си цвят.

Таблица за смесване на цветовете на Fimo soft standart

Използвайте таблицата, за да получите желания цвят.

Например при смесването на 3 части /сегмента/ на Фимо софт жълт (-10) с 5 части /сегмента/ Фимо софт розово (-22), ще получите топъл червен цвят.

Също много лесно е да получите по-светли или по-тъмни цветове, всичко което трябва да напарвите е да добавите бял (-0) или черен (-9) цвят.

Една чертичка от таблиците отговаря на един сегмент в съответния цвят от стандартн…

Моделиране със солено тесто

Солено тесто
От край време соленото тесто е много популярно при работа с деца. С него работят в детски градини, училища, както и за забавление вкъщи. Материалите са лесно достъпни. От него лесно се изработват фигурки, като към тях може да добавите и природни материали. 
Фигурките направени от него се съхраняват дълги години. 
Рецептата за него е толкова древна, че никой не знае от кога е измислена от хората.

Считало се е, че всяка фигурка или сувенир от солено тесто у дома е символ на богатство и благополучие в семейството. Хляб и сол винаги ще има на масата.

Инструменти и материали 

Главните инструменти си остават нашите пръсти. Ще ви трябват нож, точилка, всякакви инструменти за моделин, фигурки за сладки, печати, клечки за заби и кибритени клечки.

Още трябват: купичка с вода, четки, салфетки за ръце, сито, преса за чесън, релефни копчета /може да ги залепите към коркова тапа и така да направите печати/, гребенче, виличка, линийка, корда, валяк за разстилане на тестото, ножици, дант…