Пропускане към основното съдържание

Как се прави табела?

Work in progress 

Тази полезна информация, как се прави табела за врата на детска стая е споделена от Sigaliot Designs.

Първо разбира се трябва да я измислите. Sagit надрасква скица, за да подреди мислите си и реши в каква последователност да създаде обектите. После винаги започва с главата на фигурката и завършва с всички останали необходими детайли.

След това продължава с тялото й, изработва и прикрепва ръцете. Обикновено след като завърши с фигурките, започва да изработва и обектите на фона.

След като всички обекти от полимерна глина са готови, тя ги слага в печката и започва да оцветява дъската за табелата, надписва я и т.н. Когато всичко изсъхне и нещата от полимерна глина са готови и изстинали, тя ги залепва с лепило върху подготвената табела.

Звучи лесно и бързо, но без клей машина ще ви бъде трудно да изработите парчета и детайли от полимерна глина с еднаква дебелина. Все пак е забавно.
Fairy door sign

  Ето така изглежда вече готовата табела за врата.

Коментари

  1. Много благодаря за тази много полезна статия з атова, как можем сами да си направим желаната табела.Много ми се иска за вилата да направщ нещо като вид шега в механата която стегнахме, хубаво е човек да се смее. Това, което пишете, че след като всички обекти от полимерна глина са готови, трябва да ги сложим в печката и и след това да оцветяваме звучи страхотно, особено за хора като мен които обичат да си уплътняват всяка минута, ще викна и племенниците ми и заедно ще оцветяваме.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Направете си домашна глина, съхнеща на въздух

Има много причини да обичаме полимерната глина, но ако сте от типът хора обичащи да си правят всичко сами, можете да се опитате да си направите домашна глина, т. нар. студен порцелан. Материалът е мек, втвърдяващ се на въздух и също е идеален за моделиране на бижута, цветя, фигурки и скулптори. Оформя се с инструменти за глина. Може да се пресова с преса-машина за полимерна глина. При работа с домашната глина може да използвате готови формички и текстурни листове. Парчетата от студен порцелан изсъхват много здраво.
Можете да го оцветите с маслени, акрилни или темперни бои.

Като арматура за фигурките може да използвате стириопор или оформено
алуминиево фолио.

На много места съм съм срещала различни рецепти за домашна полимерна глина, но любимата ми рецепта е за "студеният порцелан". Основните му съставки са царевично нишесте и бяло лепило. Използвала съм го за покриване на издухани, кокоши яйца, за коледни орнаменти и за още много декоративни елементи. При повечето рецепти г…

Таблици за смесване на цветовете на Fimo

Таблица за смесване на цветовете на Fimo classic standart
От вас зависи, какъв цвят да си изберете. Гамата на Фимо classic ви дава възможност да изберете и получите междинни цветове.

Фимо класик се произвежда в 24 стандартни цвята, които могат до се съчетаят в 100 различни нюанса, както е показано в таблицата.

Стандартните блокчета от 56 гр. са сегментирани на 8 дяла, което помага за лесното смесване и получаване на желания цвят.

Чертичките в таблиците отговарят на сегмент от блокче Фимо. Просто избери любимия си цвят.

Таблица за смесване на цветовете на Fimo soft standart

Използвайте таблицата, за да получите желания цвят.

Например при смесването на 3 части /сегмента/ на Фимо софт жълт (-10) с 5 части /сегмента/ Фимо софт розово (-22), ще получите топъл червен цвят.

Също много лесно е да получите по-светли или по-тъмни цветове, всичко което трябва да напарвите е да добавите бял (-0) или черен (-9) цвят.

Една чертичка от таблиците отговаря на един сегмент в съответния цвят от стандартн…

Моделиране със солено тесто

Солено тесто
От край време соленото тесто е много популярно при работа с деца. С него работят в детски градини, училища, както и за забавление вкъщи. Материалите са лесно достъпни. От него лесно се изработват фигурки, като към тях може да добавите и природни материали. 
Фигурките направени от него се съхраняват дълги години. 
Рецептата за него е толкова древна, че никой не знае от кога е измислена от хората.

Считало се е, че всяка фигурка или сувенир от солено тесто у дома е символ на богатство и благополучие в семейството. Хляб и сол винаги ще има на масата.

Инструменти и материали 

Главните инструменти си остават нашите пръсти. Ще ви трябват нож, точилка, всякакви инструменти за моделин, фигурки за сладки, печати, клечки за заби и кибритени клечки.

Още трябват: купичка с вода, четки, салфетки за ръце, сито, преса за чесън, релефни копчета /може да ги залепите към коркова тапа и така да направите печати/, гребенче, виличка, линийка, корда, валяк за разстилане на тестото, ножици, дант…