Пропускане към основното съдържание

Как да си направите Снежковци?

Декорация за дома "Снежковци"


Необходими материали: 

Полимерна глина Fimo soft - бяло (0), brilliant Blue (33) и tangerine (42), паста машина (по избор), игли, алуминиево фолио, блестяща, перлена пудра, сребърна бижутерска тел, боички за руж, матов лак за полимерна глина, четка за рисуване и малки бижутерски клещи.

1.Отрежете около 30 см. алуминиево фолио, смачкайте го и оформете от него подложка с форма както е на снимката. Разточете от бялата полимерна глина един лист на паста машината и с него покрийте алуминиевата основа. Разточете още един лист от фимото и го поставете отгоре. Изрежете и ако е нужно направете корекции и съединете.

2.Смесете 1 част синьо Fimo soft brilliant Blue (33) с 4 части Fimo soft бяло (0), за да получите пастелно синьо. Може да използвате и готово пастелно морско синьо (305) от новите цветове на Fimo effect.

3.Направете раирани шалове. Минете през паста машината пастелното синьо и бялото. Машината я нагласете за работа на дебелина №7. След това притиснете пастелното синьо върху бялото и минете още веднъж през паста машината. Срежете наполовина и слепете отново. Повторете този процес още два пъти. Нарежете полученото парче на 4 равни части и подредете парчетата едно върху друго. Завъртете го така, че да се виждат вертикалните ивици. Отрежете парченца за шаловете и ги прикрепете около вратовете на снежните човеци. От райетата може да направите и допълнителна декорация като панделки, джобове и др. По желание можете на места да оцветите и с блестяща пудра.  

4.За големите снежни човеци ще ви трябват топки с размери 2,54 и 1,30 см. Залепете малката топка върху голямата топка. Добавете малък нос от портокаловия цвят - tangerine (42) в центъра на главата. Направете малки дупки за очите, попълнете ги с топченца от черна полимерна глина или черни мъниста. С игла направете върху лицата им усмивки и трапчинки по бузките. 
Огънете 5 см. бижутерска тел наполовина и направете "примка". Завъртете двата й края. Отрежете "примката" с клещи, за да се образува "Y". Поставете я за ръчички от страни на тялото на снежния човек.

5.За малките снежни човеци ще ви трябват топки от бяла полимерна глина с големина 1,90 и 1,30 см. Поставете им очи, нос, усмивки както при големите.

6.Украса от копчета. За копче ще ви трябва 0,60 см. синьо топче, сплескайте го и му направете две дупки. Поставете го където на вас ви харесва.

7.За шапка минете през паста машината от пастелното синьо, ивицата да е 1.90 см. широка и завийте с нея главата на снежния човек. Отрежете излишъците. Отрежете и от райетата с ширина около 0.95 см. Увийте около шапката за периферия. Отгоре сложете бяла топка за пискюл.

8.Подредете върху подложката готовите фигурки. Печете във фурна за около 1 час. Оставете ги да изстинат и нанесете с четка и боички руж по бузите.

9.Направете фигурки за всеки член от вашето семейство. Размерът на фигурките да бъде според членовете. Спазвайте пропорциите. След като изстинат, може да им дадете имена с перманентен маркер или акрилни боички. Накрая ги лакирайте.

Приятно майсторене!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Направете си домашна глина, съхнеща на въздух

Има много причини да обичаме полимерната глина, но ако сте от типът хора обичащи да си правят всичко сами, можете да се опитате да си направите домашна глина, т. нар. студен порцелан. Материалът е мек, втвърдяващ се на въздух и също е идеален за моделиране на бижута, цветя, фигурки и скулптори. Оформя се с инструменти за глина. Може да се пресова с преса-машина за полимерна глина. При работа с домашната глина може да използвате готови формички и текстурни листове. Парчетата от студен порцелан изсъхват много здраво.
Можете да го оцветите с маслени, акрилни или темперни бои.

Като арматура за фигурките може да използвате стириопор или оформено
алуминиево фолио.

На много места съм съм срещала различни рецепти за домашна полимерна глина, но любимата ми рецепта е за "студеният порцелан". Основните му съставки са царевично нишесте и бяло лепило. Използвала съм го за покриване на издухани, кокоши яйца, за коледни орнаменти и за още много декоративни елементи. При повечето рецепти г…

Таблици за смесване на цветовете на Fimo

Таблица за смесване на цветовете на Fimo classic standart
От вас зависи, какъв цвят да си изберете. Гамата на Фимо classic ви дава възможност да изберете и получите междинни цветове.

Фимо класик се произвежда в 24 стандартни цвята, които могат до се съчетаят в 100 различни нюанса, както е показано в таблицата.

Стандартните блокчета от 56 гр. са сегментирани на 8 дяла, което помага за лесното смесване и получаване на желания цвят.

Чертичките в таблиците отговарят на сегмент от блокче Фимо. Просто избери любимия си цвят.

Таблица за смесване на цветовете на Fimo soft standart

Използвайте таблицата, за да получите желания цвят.

Например при смесването на 3 части /сегмента/ на Фимо софт жълт (-10) с 5 части /сегмента/ Фимо софт розово (-22), ще получите топъл червен цвят.

Също много лесно е да получите по-светли или по-тъмни цветове, всичко което трябва да напарвите е да добавите бял (-0) или черен (-9) цвят.

Една чертичка от таблиците отговаря на един сегмент в съответния цвят от стандартн…

Моделиране със солено тесто

Солено тесто
От край време соленото тесто е много популярно при работа с деца. С него работят в детски градини, училища, както и за забавление вкъщи. Материалите са лесно достъпни. От него лесно се изработват фигурки, като към тях може да добавите и природни материали. 
Фигурките направени от него се съхраняват дълги години. 
Рецептата за него е толкова древна, че никой не знае от кога е измислена от хората.

Считало се е, че всяка фигурка или сувенир от солено тесто у дома е символ на богатство и благополучие в семейството. Хляб и сол винаги ще има на масата.

Инструменти и материали 

Главните инструменти си остават нашите пръсти. Ще ви трябват нож, точилка, всякакви инструменти за моделин, фигурки за сладки, печати, клечки за заби и кибритени клечки.

Още трябват: купичка с вода, четки, салфетки за ръце, сито, преса за чесън, релефни копчета /може да ги залепите към коркова тапа и така да направите печати/, гребенче, виличка, линийка, корда, валяк за разстилане на тестото, ножици, дант…