Пропускане към основното съдържание

Моделин OYUMARU


За първи път в България ви представяме японският моделин OYUMARU, който е за многократна употреба !!!
Ние ви предлагаме с него творчески иновации.
Това е моделин за многократна употреба на база естествен каучук за вземане на отпечатъци и калъпи, за моделиране и е лесно решение при изработка на бижута и компоненти.

OYUMARU се омекотява в гореща вода при температура повече от 80 , материалът е за моделиране, направен от естествен каучук. Той е популярен материал за занаятчийски изделия и при изработка на декорация на торти и сладкиши с моделиращи захарни маси!

Материалът е на разположение в 13 цвята в опаковки от 2 броя,6 броя,12 броя или 24 броя.
 


 • цветен
 • гъвкав
 • прозрачен
 • при температура от 80 омеква и може да се моделира
 • запазва качествата си и след многократна употреба
 • използва се за бързо и лесно създаване на форми и шаблони за моделиране, за изработка на елементи за бижута и др.
 • произведен в Япония от естествен каучук

Начин на използване:
Загрейте вода до температура над 80 ℃ , поставете парче от моделина за 1 до 3 минути в горещата вода и той ще омекне.
Извадете моделина Oyumaru от водата с щипки или нещо друго подходящо и го избършете със суха кърпа. 
Изчакайте малко, моделинът трябва да е все още мек и направете от него формата, която искате. Създаденият обект може да се затопля многократно и можете да го преработвате толкова пъти колкото искате. При повторно нагряване, материалът запазва своите способности. След охлаждане остава гъвкав.  
Не е подходящ за деца под 8 години. По-големите деца могат да работят с материала само под родителски надзор.  
Произведен е в Япония.

Вариант №1
 1. Загрейте вода над 80 ℃ , поставете в нея парче от моделина, за да го омекотите. Оформете от него топче.
 2. Натиснете с оригинала на който искате да вземете отпечатък топчето от OYUMARU и направете от него шаблон. След като изстине материалът се втвърдява, но остава еластичен.
 3. Използвайте го за работа с полимерна глина, гипс, клей от благородни метали, захарно тесто, шоколад и др. 
Вариант №2
 1. След като омекотите каучуковият моделин го оформете на топка. С нея вземете отпечатък от обекта. Примерът вземане на отпечатък от глава на кученце. Така се постига бърза изработка на 3D шаблон. 
 2.  Получената форма от каучуковият моделин запълнете с полимерна глина.
 3.  Извадете внимателно, можете да използвате и ножичка. Получената форма от полимерна глина изпечете във фурна при 110.

Вариант №3
 
 1. Поставете омекотената каучукова смес в готов шаблон от MAKIN'S, FIMO или друг. Внимателно с пръсти запълнете, за да не се получат шупли от въздух. Отгоре минете с валяк /ролер/, за да изравните повърхността от обратната страна на обекта. 
 2.  Изчакайте 2-3 минути, после извадете моделина и изрежете излишното количество.
 3.  За да съедините два обекта, достатъчно е единият да го потопите в гореща вода и след това да го прикрепите към другия обект.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Направете си домашна глина, съхнеща на въздух

Има много причини да обичаме полимерната глина, но ако сте от типът хора обичащи да си правят всичко сами, можете да се опитате да си направите домашна глина, т. нар. студен порцелан. Материалът е мек, втвърдяващ се на въздух и също е идеален за моделиране на бижута, цветя, фигурки и скулптори. Оформя се с инструменти за глина. Може да се пресова с преса-машина за полимерна глина. При работа с домашната глина може да използвате готови формички и текстурни листове. Парчетата от студен порцелан изсъхват много здраво.
Можете да го оцветите с маслени, акрилни или темперни бои.

Като арматура за фигурките може да използвате стириопор или оформено
алуминиево фолио.

На много места съм съм срещала различни рецепти за домашна полимерна глина, но любимата ми рецепта е за "студеният порцелан". Основните му съставки са царевично нишесте и бяло лепило. Използвала съм го за покриване на издухани, кокоши яйца, за коледни орнаменти и за още много декоративни елементи. При повечето рецепти г…

Таблици за смесване на цветовете на Fimo

Таблица за смесване на цветовете на Fimo classic standart
От вас зависи, какъв цвят да си изберете. Гамата на Фимо classic ви дава възможност да изберете и получите междинни цветове.

Фимо класик се произвежда в 24 стандартни цвята, които могат до се съчетаят в 100 различни нюанса, както е показано в таблицата.

Стандартните блокчета от 56 гр. са сегментирани на 8 дяла, което помага за лесното смесване и получаване на желания цвят.

Чертичките в таблиците отговарят на сегмент от блокче Фимо. Просто избери любимия си цвят.

Таблица за смесване на цветовете на Fimo soft standart

Използвайте таблицата, за да получите желания цвят.

Например при смесването на 3 части /сегмента/ на Фимо софт жълт (-10) с 5 части /сегмента/ Фимо софт розово (-22), ще получите топъл червен цвят.

Също много лесно е да получите по-светли или по-тъмни цветове, всичко което трябва да напарвите е да добавите бял (-0) или черен (-9) цвят.

Една чертичка от таблиците отговаря на един сегмент в съответния цвят от стандартн…

Моделиране със солено тесто

Солено тесто
От край време соленото тесто е много популярно при работа с деца. С него работят в детски градини, училища, както и за забавление вкъщи. Материалите са лесно достъпни. От него лесно се изработват фигурки, като към тях може да добавите и природни материали. 
Фигурките направени от него се съхраняват дълги години. 
Рецептата за него е толкова древна, че никой не знае от кога е измислена от хората.

Считало се е, че всяка фигурка или сувенир от солено тесто у дома е символ на богатство и благополучие в семейството. Хляб и сол винаги ще има на масата.

Инструменти и материали 

Главните инструменти си остават нашите пръсти. Ще ви трябват нож, точилка, всякакви инструменти за моделин, фигурки за сладки, печати, клечки за заби и кибритени клечки.

Още трябват: купичка с вода, четки, салфетки за ръце, сито, преса за чесън, релефни копчета /може да ги залепите към коркова тапа и така да направите печати/, гребенче, виличка, линийка, корда, валяк за разстилане на тестото, ножици, дант…