Форма за 3 лица

 

Форма /молд за 3 лица


Размер на голямото лице: 14 см
Размер на средното лице: 9 см
Размер на малкото лице: 4,5 см.

Висококачествена, термоустойчива форма за три лица. Подходяща за работа с шоколад, моделиращи маси за торти, сапун, гипс и глина.

Всички форми на DTM Loisirs creatifs са сертифицирани за контакт с храни и за реализация на сладкарски изделия от шоколад, бадемово тесто и всички моделиращи маси за торти.

Шоколадови фигурки 

 

Шоколадовите фигурки независимо дали са великденски яйца, зайчета или нещо друго изглеждат много професионално и не се правят трудно.

Всичко, което ви трябва са пластмасови формички DTM Loisirs creatifs и малко търпение. Може да използвате натурален шоколад, млечен или бял. 

Време за подготовка: 45 мин. прюс стягане
Време за приготвяне: 3 мин. 3 броя

ПРОДУКТИ:
700 г натурален, млечен или бял шоколад

1. Стопете шоколада в чиста купа над тенджера с гореща вода, като бъркате от време на време, докато се стопи.
Излейте достатъчно шоколад в чисти сухи форми - лица за 1/3 от височината и внимателно ги разклатете, за да може шоколадът да се разнесе изцяло по тях. Заравнете краищата с нож плоско острие. Обърнете формите върху парче пергамент. Оставете ги в хладилника 5 мин за да се стегнат. 

2. Когато шоколадът се стегне, той се свива и отделя от стените на формата. Внимателно изтръсквате върху пергамент всяка маска, като леко извиете краищата на формата, за да освободите залепналия шоколад. Леко натискате в средата. 
Не докосвайте лъскавата повърхност на маските, за да не замъглите гланца.

Коментари

Популярни публикации