Пропускане към основното съдържание

Форма за 3 лица

 

Форма /молд за 3 лица


Размер на голямото лице: 14 см
Размер на средното лице: 9 см
Размер на малкото лице: 4,5 см.

Висококачествена, термоустойчива форма за три лица. Подходяща за работа с шоколад, моделиращи маси за торти, сапун, гипс и глина.

Всички форми на DTM Loisirs creatifs са сертифицирани за контакт с храни и за реализация на сладкарски изделия от шоколад, бадемово тесто и всички моделиращи маси за торти.

Шоколадови фигурки 

 

Шоколадовите фигурки независимо дали са великденски яйца, зайчета или нещо друго изглеждат много професионално и не се правят трудно.

Всичко, което ви трябва са пластмасови формички DTM Loisirs creatifs и малко търпение. Може да използвате натурален шоколад, млечен или бял. 

Време за подготовка: 45 мин. прюс стягане
Време за приготвяне: 3 мин. 3 броя

ПРОДУКТИ:
700 г натурален, млечен или бял шоколад

1. Стопете шоколада в чиста купа над тенджера с гореща вода, като бъркате от време на време, докато се стопи.
Излейте достатъчно шоколад в чисти сухи форми - лица за 1/3 от височината и внимателно ги разклатете, за да може шоколадът да се разнесе изцяло по тях. Заравнете краищата с нож плоско острие. Обърнете формите върху парче пергамент. Оставете ги в хладилника 5 мин за да се стегнат. 

2. Когато шоколадът се стегне, той се свива и отделя от стените на формата. Внимателно изтръсквате върху пергамент всяка маска, като леко извиете краищата на формата, за да освободите залепналия шоколад. Леко натискате в средата. 
Не докосвайте лъскавата повърхност на маските, за да не замъглите гланца.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Направете си домашна глина, съхнеща на въздух

Има много причини да обичаме полимерната глина, но ако сте от типът хора обичащи да си правят всичко сами, можете да се опитате да си направите домашна глина, т. нар. студен порцелан. Материалът е мек, втвърдяващ се на въздух и също е идеален за моделиране на бижута, цветя, фигурки и скулптори. Оформя се с инструменти за глина. Може да се пресова с преса-машина за полимерна глина. При работа с домашната глина може да използвате готови формички и текстурни листове. Парчетата от студен порцелан изсъхват много здраво.
Можете да го оцветите с маслени, акрилни или темперни бои.

Като арматура за фигурките може да използвате стириопор или оформено
алуминиево фолио.

На много места съм съм срещала различни рецепти за домашна полимерна глина, но любимата ми рецепта е за "студеният порцелан". Основните му съставки са царевично нишесте и бяло лепило. Използвала съм го за покриване на издухани, кокоши яйца, за коледни орнаменти и за още много декоративни елементи. При повечето рецепти г…

Таблици за смесване на цветовете на Fimo

Таблица за смесване на цветовете на Fimo classic standart
От вас зависи, какъв цвят да си изберете. Гамата на Фимо classic ви дава възможност да изберете и получите междинни цветове.

Фимо класик се произвежда в 24 стандартни цвята, които могат до се съчетаят в 100 различни нюанса, както е показано в таблицата.

Стандартните блокчета от 56 гр. са сегментирани на 8 дяла, което помага за лесното смесване и получаване на желания цвят.

Чертичките в таблиците отговарят на сегмент от блокче Фимо. Просто избери любимия си цвят.

Таблица за смесване на цветовете на Fimo soft standart

Използвайте таблицата, за да получите желания цвят.

Например при смесването на 3 части /сегмента/ на Фимо софт жълт (-10) с 5 части /сегмента/ Фимо софт розово (-22), ще получите топъл червен цвят.

Също много лесно е да получите по-светли или по-тъмни цветове, всичко което трябва да напарвите е да добавите бял (-0) или черен (-9) цвят.

Една чертичка от таблиците отговаря на един сегмент в съответния цвят от стандартн…

Моделиране със солено тесто

Солено тесто
От край време соленото тесто е много популярно при работа с деца. С него работят в детски градини, училища, както и за забавление вкъщи. Материалите са лесно достъпни. От него лесно се изработват фигурки, като към тях може да добавите и природни материали. 
Фигурките направени от него се съхраняват дълги години. 
Рецептата за него е толкова древна, че никой не знае от кога е измислена от хората.

Считало се е, че всяка фигурка или сувенир от солено тесто у дома е символ на богатство и благополучие в семейството. Хляб и сол винаги ще има на масата.

Инструменти и материали 

Главните инструменти си остават нашите пръсти. Ще ви трябват нож, точилка, всякакви инструменти за моделин, фигурки за сладки, печати, клечки за заби и кибритени клечки.

Още трябват: купичка с вода, четки, салфетки за ръце, сито, преса за чесън, релефни копчета /може да ги залепите към коркова тапа и така да направите печати/, гребенче, виличка, линийка, корда, валяк за разстилане на тестото, ножици, дант…