Рози от фондан

Уверете се, че фонданът е достатъчно твърд, когато оформяте розите.  
Моделиращата смес "Вълшебна торта" Цветя е идеална за това.

Ако не е примесете допълнително количество пудра захар.

С розите после можете да украсите различни глазирани кейкове, торти и дори десертни мусове.




1. Примесете малко гелова сладкарска боя от желания цвят "Food colours" към малко количество фондан. Размесете добре. Оформете с пръсти малки конуси, които ще станат център на розите.
Леко поръсете с пудра захар или царевично нишесте една чиста дъска или плот и разточете на тънко останалия фондан.

С метални формички кръг изрежете 5 кръга. Съберете останалия фондан, леко го омесете и увийте в целофан.

2. Сложете един кръг между две парчета целофан. Внимателно сплескайте половината от ръба и отделете целофана.

3. Намажете по-дебелата част от кръга лекичко с вода и я увийте около по-широкия край на конуса, за да оформите центъра на розата.

4. Повторете стъпка №2 с всички останали кръгчета фондан. След като ги отлепите от целофана, намажете дебелия им край с вода и увийте около централното листче. Припокривайте листчетата и огъвайте горните им части, за да се получи естествено изглеждаща роза.

Практичен съвет: 

Розите могат да се правят във всякакви размери. Ако нямате метални формички с кръгла форма, можете да използвате широкия край на метален накрайник за шприцоване.

Внимателно поставете готовите рози в кутия, постлана с намачкани хартиени салфетки или в кутия от яйца, за да изсъхнат.

Щприцовайте мъничко фондан на дъното на оформените цветя, за да ги прилепите към повърхността на глазираните кейкове.

Коментари

Популярни публикации