Чеснов хляб по френска рецепта

Чеснов хляб по френски

Френски хляб с чесън, който можете да приготвите по два начина.
 
Чесновият хляб е един от онези стари, класически рецепти, който няма да излязат от мода. Тази рецепта е френска и филийките франзела се приготвят с масло. Можете да ги приготвите по два начина на фурна на режим грил или на тиган. Версията на тиган се използва малко повече масло. 

Страхотна разядка или гарнитура за лучена супа и са толкова лесни за приготвяне.

Необходими продукти

  • 1 голяма френска багета
  • 5 скилидки чесън
  • 2 шепи пресен, измит и подсушен магданоз
  • 100 грама солено масло на стайна температура, ще ви трябва с 30% повече масло, ако изберете да ги приготвите на тиган.
  • Половин чаена лъжичка пипер

Начин на приготвяне , намажете двете страни

  1. Добавете мекото масло в купа за смесване
  2. Вземете магданоза отстранете дръжките и нарежете листата на ситно, после го добавете към маслото
  3. Обелете скилидките чесън смачкайте ги или ги нарежете много ситно, добавете ги към маслото
  4. Добавете и счукания пипер и разбъркайте добре с помощта на вилица
  5. Нарежете багетата по диагонал, за да направите по-дълги филийки, дебели 2-2,5 см
  6. Разпределете чесновото масло върху всяка филийка, като се уверите, че горната част е напълно покрита
  7. Поставете филийките с маслото нагоре една до друга в тава за печене в предварително загрята фурна, използвайте грил програма, за да получите зачервени, препечени крайчета
  8. Отстранете от фурната, когато получат кафяв цвят 
  9. Ако приготвяте филийките на тиган, намажете двете страни на всяка филийка с чесново масло /използвайте по-малко/
  10. Поставете тигана на слаб огън и добавете филийките. Запечете до кафяво, след това обърнете и повторете. 

Сервирайте ги винаги горещи!

 

Малки съвети 

Можете да замените чесъна с букет от градински подправки, ако дъхът на чесъна е проблем. Терминът на френски означава комбинация от магданоз, мащерка, и дафинов лист за овкусяване. В средиземноморската част на Франция използват босилек, резене, риган, градински чай и шафран. Можете да ги подготвите и да ги съхраните във фризер.

Коментари

Популярни публикации