Чеснов хляб по френска рецепта
Чеснов хляб по френски
Френски хляб с чесън, който можете да приготвите по два начина.
Чесновият хляб е един от онези стари, класически рецепти, който няма да излязат от мода. Тази рецепта е френска и филийките франзела се приготвят с масло. Можете да ги приготвите по два начина на фурна на режим грил или на тиган. Версията на тиган се използва малко повече масло.
Страхотна разядка или гарнитура за лучена супа и са толкова лесни за приготвяне.
Необходими продукти
- 1 голяма френска багета
- 5 скилидки чесън
- 2 шепи пресен, измит и подсушен магданоз
- 100 грама солено масло на стайна температура, ще ви трябва с 30% повече масло, ако изберете да ги приготвите на тиган.
- Половин чаена лъжичка пипер
Начин на приготвяне , намажете двете страни
- Добавете мекото масло в купа за смесване
- Вземете магданоза отстранете дръжките и нарежете листата на ситно, после го добавете към маслото
- Обелете скилидките чесън смачкайте ги или ги нарежете много ситно, добавете ги към маслото
- Добавете и счукания пипер и разбъркайте добре с помощта на вилица
- Нарежете багетата по диагонал, за да направите по-дълги филийки, дебели 2-2,5 см
- Разпределете чесновото масло върху всяка филийка, като се уверите, че горната част е напълно покрита
- Поставете филийките с маслото нагоре една до друга в тава за печене в предварително загрята фурна, използвайте грил програма, за да получите зачервени, препечени крайчета
- Отстранете от фурната, когато получат кафяв цвят
- Ако приготвяте филийките на тиган, намажете двете страни на всяка филийка с чесново масло /използвайте по-малко/
- Поставете тигана на слаб огън и добавете филийките. Запечете до кафяво, след това обърнете и повторете.
Сервирайте ги винаги горещи!
Малки съвети
Можете да замените чесъна с букет от градински подправки, ако дъхът на чесъна е проблем. Терминът на френски означава комбинация от магданоз, мащерка, и дафинов лист за овкусяване. В средиземноморската част на Франция използват босилек, резене, риган, градински чай и шафран. Можете да ги подготвите и да ги съхраните във фризер.
Коментари
Публикуване на коментар