5 домашни маски за коса
За да имате хубава коса трябва да я поддържате. За да бъдете женствена,
косата трябва да бъде дълга здрава и блестяща. Природните продукти са
най-доброто, което можете да дадете на своята коса. Вижте как да
оцветите и подхраните естествено косата си през зимата с незабавни
резултати за вашата естествена красота.
1. За натурално оцветяване на косата с люспи от лук за
златисто-кестенява коса с червеникав отенък. Съставки: 50 гр. сухи люспи
от лук с 3 чаени чаши вода. Сложете люспите във вряща вода и варете на
тих огън 15 мин. Изключете котлона и оставете отварата похлупена докато
се охлади. Прецедете и втритите течността в косата след измиване, когато
косата изсъхне отново втрийте и повтаряйте това 2 часа. Ако косата вие е
светла, ще придобие кестеняв цвят с червеникав отенък. Люспите от лук
не променят цвета на тъмната коса, той става само по-наситен. Люспите от
лук правят косата копринено мека.
2. Домашен билков лосион против косопад от алое, което отглеждам на
терасата. Съставки: 50 мл. прясно изцеден сок от алое. Втрийте го в
корените на косата. Не измивате. За усилване на ефекта сложете найлонова
шапчица. Правете това през ден в продължение на месец. Тази маска е
ефикасна и срещу пърхот.
3. Обикновената йодна тинктура има силно действие срещу косопад. Слагате
5-8 капки йод към обичайната отвара с която си плакнене косата.
4. Поглезете се с лосион от мащерка против косопад. Билката я отглеждам
на балкона. Ще ви трябват шепа стръкове от мащерка. Сложете мащерката в 1
литър вода и варете 10 мин. Правете фрикции на косата всеки ден в
продължение на 1 месец. Отварата я съхранявайте в хладилник. Коста ви ще
ухае прекрасно.
5. Хидратиране на косата с кокосово масло. Съставки: кокосово масло и
авокадо. Това масло е най-доброто за естествено овлажняване и
подхранване на косата. Затоплете маслото на водна баня. Добавете към
него авокадото на кашичка. Втрийте в корените на косата и по цялата й
дължина. Сложете найлонова шапка и покрийте с памучна кърпа. Останете
така 2 часа. Отмийте с шампоан.
Коментари
Публикуване на коментар