5 домашни маски за коса



За да имате хубава коса трябва да я поддържате. За да бъдете женствена, косата трябва да бъде дълга здрава и блестяща. Природните продукти са най-доброто, което можете да дадете на своята коса. Вижте как да оцветите и подхраните естествено косата си през зимата с незабавни резултати за вашата естествена красота.

1. За натурално оцветяване на косата с люспи от лук за златисто-кестенява коса с червеникав отенък. Съставки: 50 гр. сухи люспи от лук с 3 чаени чаши вода. Сложете люспите във вряща вода и варете на тих огън 15 мин. Изключете котлона и оставете отварата похлупена докато се охлади. Прецедете и втритите течността в косата след измиване, когато косата изсъхне отново втрийте и повтаряйте това 2 часа. Ако косата вие е светла, ще придобие кестеняв цвят с червеникав отенък. Люспите от лук не променят цвета на тъмната коса, той става само по-наситен. Люспите от лук правят косата копринено мека.

2. Домашен билков лосион против косопад от алое, което отглеждам на терасата. Съставки: 50 мл. прясно изцеден сок от алое. Втрийте го в корените на косата. Не измивате. За усилване на ефекта сложете найлонова шапчица. Правете това през ден в продължение на месец. Тази маска е ефикасна и срещу пърхот.

3. Обикновената йодна тинктура има силно действие срещу косопад. Слагате 5-8 капки йод към обичайната отвара с която си плакнене косата.

4. Поглезете се с лосион от мащерка против косопад. Билката я отглеждам на балкона. Ще ви трябват шепа стръкове от мащерка. Сложете мащерката в 1 литър вода и варете 10 мин. Правете фрикции на косата всеки ден в продължение на 1 месец. Отварата я съхранявайте в хладилник. Коста ви ще ухае прекрасно.

5. Хидратиране на косата с кокосово масло. Съставки: кокосово масло и авокадо. Това масло е най-доброто за естествено овлажняване и подхранване на косата. Затоплете маслото на водна баня. Добавете към него авокадото на кашичка. Втрийте в корените на косата и по цялата й дължина. Сложете найлонова шапка и покрийте с памучна кърпа. Останете така 2 часа. Отмийте с шампоан.

 

Коментари

Популярни публикации