Продукти за красота от зеолит

Маска за лице от Зеолит          

Случайно попаднах на щанд на фирма Фарер ЕООД в Пловдивския панаир и с леко недоверие си купих маска за лице и сапун от Зеолит, от които останах приятно изненадана. Порите на лицето ми се отпушиха, а тялото ми “скърцаше“ от чистота. След това се поразтърсих за повече информация. Ще пробвам и другите им продукти. И така..

Какво е Зеолит?

Родопско чудо. Зеолитът е сложен вулканичен минерал, който се образува при контакт на вулканична лава и вода. Този процес отнема хиляди или дори милиони години. Според учените първите зеолитни минерали са се образували преди повече от 300 милиона години.
„Зеолит“ е общо наименование за над 240 уникални структури, от които 40+ се срещат в природата. Клиноптилолит е един от най-често срещаните видове зеолит и с най-големи ползи за възстановяване и поддържане на здравето.

В съвременната медицина лекарите и изследователите използват зеолит за:
  • Разделяне и откриване на биомаркери
  • Контролирана употреба на лекарства
  • Методи за изобразяване като ЯМР (ядрено-магнитен резонанс)
  • Регенерация на кожата и костната тъкан
  • Лечение на рани и контрол на кървенето

1. Помага на тялото да се пречисти

Зеолитът има кристална структура наподобяваща пчелна пита с отрицателен повърхностен заряд. Така привлича положително заредени тежки метали, природни и химични отрови, радиоактивни елементи, свободни радикали, микроби, метаболитни продукти. Той е мощен адсорбент. След като се свърже с токсините, той се изхвърля от организма заедно с тях.
За това зеолитът е изключително ефективен за премахване на натрупаните токсини и шлаки.

2. Нормализира киселинно-алкалния баланс

Това е изключително важно за общото укрепване, защото повечето хора живеят в състояние на излишна киселинност, предизвикана най- вече от лошо или неправилно хранене. Помага на организма да регулира биохимичния си баланс. Подобрява усвояването на другите нутриенти от организма.
Много от храните са киселинно формиращи в тялото, докато повечето зелени зеленчуци са алкализиращи за тялото. Алкохолът, пестицидите, замърсяването и дори хроничният стрес също допринасят за киселинността.
Главоболие, хронично възпаление, нарушения на настроението, упорита умора и много други са все симптоми на високо киселинното тяло.
Алкализиращите минерали помагат за неутрализиране на киселинността в организма. В добре почистения зеолит, алкализиращите минерали калций, калий и магнезий са вътре в клетките на пчелната пита. Зеолитната клетка доставя на тялото полезните минерали и в замяна отнема от организма лошите токсини.
Най-голямата роля на зеолита при алкализиране на организма е свързана с това как той помага на бъбреците. Бъбреците поддържат вашето вътрешно рН, но много тежки метали нарушават функцията на бъбреците. Премахва песъчинките в бъбреците.
Тъй като зеолитът може да помогне на тялото да се освободи от тежките метали, той поддържа оптимално здравето на бъбреците, така че бъбреците могат ефективно да балансират рН на тялото.

3. Укрепва имунната система

Доказателствата сочат, че клиноптилолитът, основната съставка на зеолита, може да укрепи и регулира имунната система.
Доказано е, че този минерал повишава активността на Т-клетките и увеличава броя на макрофагите в тялото – две клетки, които са от съществено значение за здравата имунна функция. Тежките метали могат да потиснат имунната система, което прави тялото уязвимо на патогени и предразположено към автоимунни проблеми.
Това означава, че зеолитът може едновременно да повиши ефективността на имунната ни система, като същевременно ни предпазва от тежките метали в околната среда.

4. Постига чревно равновесие

Течливоста на червата се появява, когато лигавицата на чревната стена има повишена пропускливост. Това позволява нежеланите токсини и микроби да изтекат от червата в кръвта.
Резултатът е отслабена имунна система, прекомерна умора, автоимунни проблеми, кожни обриви, депресия и силно желание за захар или въглехидрати. И тези симптоми се влошават с течение на времето, ако тази пропускливост не се излекува.
Науката доказва, че зеолитът може да поддържа червата здрави. Проучванията установяват, че само 12 седмици прием на микронизиран и активиран зеолит може значително да повиши целостта на чревната стена.

5. Подобрява настроението

Когато тежки метали като олово и живак се натрупват в тялото, те също могат да повлияят негативно на настроението ни. Появяват се депресия, гняв, тревожност и безсъние. Елиминирайки ги от тялото, зеолитите повлияват положително на настроението.

6. Защитава тялото от вредни микроби

Зеолитът е мощен антимикробен препарат. Извлича потенциално вредните бактерии, вируси и гъби от тялото. В действителност, зеолитите са толкова ефикасни, че са били използвани за лечение на инфекции на пикочните пътища и зъбни плаки. И двете се причиняват от патогенни микроби.
Друго проучване установява, че зеолитът има антивирусни свойства поради потенциалната му способност да абсорбира вирусни частици в зеолитните клетки.
Изследванията показват, че зеолитът може да намали патогенните бактерии. Това, което прави зеолита още по-добър, е, че той няма отрицателно въздействие върху полезните микроби в червата.

Защо детоксикацията е толкова важна

Потенциално вредните за здравето замърсители и токсини са практически навсякъде. Те могат да бъдат открити в:

• Храни (пестициди, хербициди, химически добавки)
• Въздуха, който дишаме (замърсители)
• Домакински артикули (препарати, бои, козметика)
• Вода (общ източник на тежки метали)

Проблемът е, тъй като има толкова много начини да се изложим на токсини, те се натрупват в тялото с течение на времето. Тогава се появяват още по-големи проблеми.
Дори и в малки количества, тези токсини могат да увредят паметта, да повлияят негативно на здравето на червата, да намалят енергийните нива и да затруднят отслабването.

Въпреки че определено е добра идея да се избягват токсините, е всъщност невъзможно да ги премахнем от средата ни на живот. Ето защо прочистването на тези токсини от тялото е от съществено значение. Добавките от зеолит помагат в борбата с токсините

Купувайте само правилно почистен зеолит, така че да може да улови токсини, да бъде правилно оразмерен, така че да може да се абсорбира в кръвния поток, иначе той просто премине, без да привлече много от токсините.

Продукти от Зеолит:

Маска за лице от Зеолит: 100% природен Зеолит /Клиноптилолит/. Свойства: да неутрализира киселинната среда по кожата, силно антибактериално и антисептично действие, отваря проите в дълбочина, много силен пилинг и лифтниг ефект.

Сапун със Зеолит /Клиноптилолит/: Свойства: силно антибактериално и хидратиращо действие. Нанася се върху мокра кожа, изчаква се 1-2 мин. и се отмива с вода. Много добре хидратира кожата, действа успокояващо върху леки дерматологични проблеми, а тежките не ги дразни/лигави/ и не се разширяват. След употреба на сапуна, човек изпитва чувство на чистота.

Шампоан със Зеолит /Клиноптилолит/: Свойства: силно антибактериално и хидратиращо действие, постига много добър обем и блясък на костата. Начин на употреба: нанася се върху мокра косата, добре се втрива в корените на костата/скалпа/ и се изчаква 2-3 мин., след което се отмива. Действие: успокоява и хидратира проблемния скалп, придава обем и блясък на косата.

Произвеждат се още паста за зъби, регенерираща пудра, камъчета за вода и много хранителни добавки.

Източници:

https://rhodosorb.com/what-is-zeolite
 http://www.plevelovud.com/content

Коментари

Популярни публикации