Крем супа от гъби Шампиньон
Много бърза, лесна и вкусна рецепта.
Необходими продукти:
- 300 гр. гъби печурки Шампиньон- 600 гр. картофи
- 200 гр. лук
- 600 ml сметана за готвене 15-20%
- сол
- зелен или черен пипер по избор
- растително олио
Начина на приготвяне:
- Почистете и нарежете картофите.
- В тенджера ги залейте с вода, колкото да ги покриете, посолете и варете до готовност.
- Пасирайте картофите с пасатор или кухненски робот заедно с водата в коятоса сварени.
- Нарежете на ситно лука.
- Нарежете на ситно гъбите.
- Нарежете няколко гъби на едри парчета, с тях по-късно ще украсите крем супата.
Пасирайте с блендер гъбите и лука. Прибавете ги към сместа от картофите, сложете отново тенджерата на котлона докато супата кипне. Овкусете със зелен пипер и сметана за готвене. Украсете с едрите парченца изпържени гъби.
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар