Крем супа от гъби Шампиньон

 
Много бърза, лесна и вкусна рецепта.

Необходими продукти:

- 300 гр. гъби печурки Шампиньон
- 600 гр. картофи
- 200 гр. лук
- 600 ml сметана за готвене 15-20%
- сол
- зелен или черен пипер по избор
- растително олио

Начина на приготвяне:

  1. Почистете и нарежете картофите.
  2. В тенджера ги залейте с вода, колкото да ги покриете, посолете и варете до готовност.
  3. Пасирайте картофите с пасатор или кухненски робот заедно с водата в коятоса сварени.
  4. Нарежете на ситно лука.
  5. Нарежете на ситно гъбите.
  6. Нарежете няколко гъби на едри парчета, с тях по-късно ще украсите крем супата.
Задушете лука в растителното олио. Добавете гъбите, посолете и ги изпържете докато водата от тях се изпари.

Пасирайте с блендер гъбите и лука. Прибавете ги към сместа от картофите, сложете отново тенджерата на котлона докато супата кипне. Овкусете със зелен пипер и сметана за готвене. Украсете с едрите парченца изпържени гъби.

Да ви е сладко!  
 
 

Коментари

Популярни публикации