Класическа торта Виктория спондж
Снимка: Focus Features |
Съставки:
3 яйца1 + 1/3 чаша брашно
3/4 чаши + 2 супени лъжици захар
12 супени лъжици масло
3 1/4 чаени льжички бакпулвер
2 чаени льжички пьлномасленно мляко
1/2 чаени льжички сол
Топинг и пьлнеж:
1 чаша сладкарска млечна сметана1/4 чаена льжичка ванилия
1 супена льжициа пудра захар
6 супени льжици сладко от ягоди
Пудра захар за украса
Пресни ягоди
Инстукции:
1. Загрейте фурната до 180 С
2. В малка купа пресейте и разбьркайте брашното, бакпулвера и солта. Разбьркайте до хомогенност.
3. В друга, отделна купа разбийте мекото маслото и захарта с дървена лъжица до получаване на крем.
4. Добавете яйцата едно по едно в маслото и захарта, като след всяко яйце разбивате, докато то се поеме напълно.
5. Накрая добавете млякото към яйчената смес и разбъркайте.
6. Прибавете я кьм сместа с брашното
7. Подгответе 2 форми с подвижно дьно и размер 20 см., намаслете дьното и
стените им и ги поръсете с брашно.Постелете дьното на формите с изрязан
крьг от хартия за печене.
8. Разпределете сместа за кекса по равно в двете форми и ги разстелете равномерно.
9. Печете 20-30 мин. да златисто, проверете дали са готови като боднете с
клечка за зьби в средата, ако клечката остане чиста са изпечени.
10. След това охладете за10 мин. върху решетката.
11. Извадете блатовете от формите и ги охладете напьлно.
12. Разбийте сметаната, пудрата захар и ванилията до плътност и я охладете
13. Разстелете сладкото от ягоди върху единия блат, върху него
разпределете битата сметана. Пълнежът трябва да е с дебелина един блат.
14. Поставете втория блат отгоре, като леко притиснете, поръсете отгоре с повече пудра захар.
15. Нарежете дузина ягоди и украсете горната част на тортата.
Да вие е сладко! За следобедния чай от 3 до5 часа.
Източници: Focus Features и 24kitchen.bg
Коментари
Публикуване на коментар