Чизкейк с горски плодове без печене

Този чийзкейк е много вкусен, приготвя се с малини, но може да ги замените с други горски плодове по ваш вкус /пресни или замразени/.

Хранителна стойност на 1 парче: 

Ккал. 300

Протеини: 14,2 г

Въглехидрати: 26,7 г

Мазнини: 17 г

Трябва ви форма за торта с отделящи се страни 16 см диаметър, ако използвате стандартна форма с 25 см, трябва да удвоите количеството на продуктите. 

 

Необходими продукти за блата:

150 г сурови ядки, орехи

100 г фурми без костилка 

 

За крема:

550 г кремообразна извара без сол на стайна температура

80 г мед или кленов сироп

1 пакетче ванилия

20 г желатин

 

За топинга:

 200 г  малини или други горски плодове /замразени или пресни/

10 г желатин

 

Приготвяне на блата: Смилате ядките и фурмите в кухненски робот до получаване на гъста лепкава каша. Разстилате кашата на дъното на формата за торта, като притискате силно с лъжица.

Начин на приготвяне на крема: Накисвате желатина в 3 с.л. студена вода и оставяте за 5 минути. След това го слагате на водна баня, водата не трябва да завира, докато желатинът се втечни.
В миксер разбивате изварата заедно с меда и ванилята до получаване на пухкава смес, към която прибавяте втечнения желатин. За да не "пресечете" изварата тя трябва да бъде на стайна температура, когато добавяте желатина. Разбърквате крема добре и го изсипвате върху блата от ядки и фурми и го слагате да стегне в хладилник за поне 2 часа.
 
Приготвяне на топинга: Малините или горските плодове в малка тенджерка с 1-2 с.л. вода. Варите ги за кратко на котлона до получаване на каша, като за сладко. Бъркате непрекъснато, за да не загорят. Към плодовата смес се добавят 10 г разтворен желатин, разбърквате и изсипвате върху стегналата изварата във формата. Чийзкейкът се връща в хладилника за още няколко часа докато се стегне и топингът. 

Да ви е вкусно!

Коментари

Популярни публикации