Гуакамоле
С гуакамоле можеш да намажеш филийката си и да закусиш. Може да го сервираш с фахита и тако или да си овкусиш чипса в него.
Оригиналната рецепта е с люти чушки, но ако не обичаш люто можеш да сложиш сладка чушка вместо лютива.
Ще са ти нужни: дъска за рязане, лъжица, нож, две купи, преса или вилица и пасатор.
Необходими продукти за 6 порции:
- 3 червени сладки или люти чушки по твой избор
- листа от кориандър
- 2 средно големи домата, нарязани на кубчета
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- сок от 2 лимона
- 3 броя авокадо, добре узрели
Разрежи чушките наполовина по дължина и почисти семките.Лютивината идва от семките и ципата. нарежи ги на дребно.
Върху дъска нарежи на ситно листата от кориандър.
Сложи в едната купа лука, чушките, листата, половината домати и сока от единия лимон. Разбий с пасатора докато станат на каша.
Разрежи авокадото по дължина, махни костилката, издълбай с лъжица месото и го сложи в друга купа.
Намачкай го с вилица или ръчна преса със сока от втория лимон.
Добави останалите домати и сместа с чушките. Разбъркай и охлади преди сервиране.
Полезен съвет: Когато авокадото се разреже и стои на въздух покафенява. За да бъде свежо и със зелен цвят, напръскай го с лимонов сок и го покрий с фолио, докато го сервираш.
Добър апетит!
Коментари
Публикуване на коментар