Тирамису с ром
Тирамису с ром |
Време за приготвяне:
50 мин + още време, за да се охлади
Необходими продукти за 6 порции:
- 12 броя бишкоти савоярди
- 2 чаши късо силно кафе
- тъмен ром
- 5 яица
- 5 равни лъжици захар
- 500 г маскарпоне
- желатин
- сол
- горчиво какао на прах
Разредете кафето с няколко лъжици хладка вода. Натопете в него половината бишкоти и сложете всяка от тях на дъното на 6 чаши. Отделете белтъците от жълтъците, разбийте жълтъците със захарта и прибавете към тях 500г маскарпоне, както и разбитите на твърд сняг /с малко сол/ белтъци.
Разпределете този крем по чашите и оставете да изстине. Накиснете в студена вода 8 г желатин и след това го разтопете в малка тенджерка на огън в 1,5 л вода. Свалете от котлона и прибавете рома. Оставете да изстине. Щом течността започне да се сгъстява като сироп, разпределете в чашите върху крема от маскарпоне и върнете в хладилника, за да се стегне.
Преди да сервирате готовото тирамису, наръсете отгоре с горчиво какао.
Добър апетит!
Коментари
Публикуване на коментар