Пикантна разядка с чушки и тиква

    Време за приготвяне: 1 час и 40 мин; Порции: 10

    Необходими продукти:

  • 1кг червени чушки
  • 1 глава кромид лук
  • 1 патладжан
  • 3 моркова
  • 300 грама тиква
  • 4 кисели ябълки
  • 1 кг червени домати
  • 2 ч.ч. олио
  • 1 ч.ч. орехови ядки
  • 1 връзка магданоз
  • 1 пакетче бял пипер
  • 1 ч.ч. кимион
  • 1 ч.л. анасоново семе
  • 3 щипки канела
  • 2 щипки кориандър
  • 1 ч.л. розмарин
  • 2 глави чесън
  • сол, на вкус

    Начин на приготвяне:

  1.  Изпечете и обелете чушките. Нарежете кромида на едри филийки и го запечете на скарата или на чугунен грил тиган. Нарежете патладжана на колелца, посолете го и го оставете да се отцеди от горчивата вода. След това го измийте и го смелете в месомелачка или чопър заедно с чушките и лука.
  2. Сварете морковите, обелените и нарязани на едро тиква и ябълки и ги пасирайте. Пасирайте бланшираните и обелени домати на пюре и го смесете с останалите зеленчуци.
  3. Прибавете олиото, нарязаните зеленчуци и подправките, едро счуканите орехи и пресования чесън. Посолете и варете половин час при непрекъснато бъркане с дървена лъжица да сгъстяване. 
    Добър апетит!

Коментари

Популярни публикации