Урок за гравиране на мечета върху дървени чинийки с пирограф

Искате ли да се запознаете с техниката за гравиране на дърво?

Открийте нашия урок за гравиране на мечета върху дървен фурнир или купички.


Всеки тип сервиз и материал си има има свой собствен метод за арт обработка. За дървени предмети ви съветвам да използвате пирограф. Този инструмент е сравнително лесен за работа и е идеален за ръчно гравиране на шаблони или инициали върху дърво. 

Пирография: Как да украсим дървени предмети?

Пирографът се държи по същия начин като химикалка, което го прави сравнително лесен за използване. Благодарение на горещият му връх с него можете да украсите и изрисувате дървени предмети. Този процес се нарича "карбонизация" и се състои от изгаряне и леко издълбаване на всяка дървена повърхност, а също така и на стъкло и корк.

Гравиране на дърво:
Урок за рисуване на декорация върху дървени изрезки и чинийки за дома

Ако харесвате минималистичния стил на дървените предмети и сервизи, трябва да кажа, че той се харесва много и от децата. Благодарение на пирографа е лесно да се придаде по-закачлив вид на дървените прибори за маса или стенна декорация, чиито шаблони ще намерите в края на тази статия. Не се колебайте да получите вдъхновение от този урок по пирография, за да персонализирате свои собствени прибори за маса, в зависимост от любимите ви теми: животни, цветя, букви и др. 
 

Дизайн и изпълнетние: Ирина

Идея на: Марион Тасле

Снимки: sns studio idees

Необходими материали:

Пирограф

  • Пирограф с фино длето
  • Плочи от необработено дърво Ø с различни размери, различни дървени чинийки и купички
  • Дървен фурнир различни видове
  • Лепило за дърво
  • Дървени копчета
  • Шнур
  • Полупрозрачна хартия и индиго
  • Молив
  • Резачка и ножица
  • Щипки за фиксиране
 

Урок:

1. Принтирайте лицата на мечките, като адаптирате размера им към Ø на вашите плочи или чинийки. С молив ги очертайте върху прозрачна хартия и ги прехвърлете в центъра на всяка плочка или чиния, като си играете с линиите на дървото, за да пресъздадете козина.

2. Пирографирайте главите, като играете с дървесните линии, посоката на козината, пунктирните шевове, изгорелите зони и очертаната космена покривка.
 

За някои мечета изрежете детайли като муцуна, уши, папионка от различни дървени фурнири с резачка. Също така може да изрежете чифт ушички от кожени изрезки или велур. Прикрепете тези детайли към плочата или чинийката с лепило за дърво.
 
Декорация от дърво

Създайте чифт очи с дървени копчета. Прекарайте канап на кръст през дупките и завържете краищата отзад. Залепете тези очи към една от мечешките глави. Прикрепете кукички за окачване на картини към гърба на всяка плоча или чиния.

Шаблини: Marie Claire; снимка: sns studio


Източник: Marie Clair Idees

Коментари

Популярни публикации