Как да си направим домашен овлажняващ течен сапун за ръце

Ръцете изискват ежедневна нежна грижа и хидратация през цялата година. Следвайте нашия урок, за да си направите сами течен сапун с мед и зехтин.

Рецепта: течен сапун с мед и зехтин

Всеки ден кожата ни на ръцете е подложена на външни агреси: ниски зимни температури, честа употреба на дезифектанти за ръце, които изсушават ръцете ни. За да ги предпазим е необходимо да ги мием с хидратиращ течен сапун за ръце с основа чист марсилски сапун, зехтин и няколко лъжици мед. Рецептата е много лесна за приготвяне в домашни условия.

Предимства на естествения сапун за ръце

Предлаганите на пазара сапуни за ръце съдържат много излишни съставки, за това домашният течен сапун е идеална алтернативна грижа за вашите ръце.

Истинският марсилски сапун, който влиза в състава му е известен с нежното си и ефективно почистване на кожата, той има и много други предимства и е много подходящ за козметични цели. Екологичен и устойчив марсилсият сапун не замърсява околната среда. В комбинация с овлажняващите свойства на зехтина и омекотяващата сила на мед ще получите естествен, течен сапун с множество предимства.

Как да си направим хидратиращ течен сапун за ръце?

Ще дадем подробно стъпките, за да си направите деликатно ароматизиран, хидратиращ, домашен течен сапун.
Всичко което трябва да направите е да разтопите малко автентичен чист марсилски сапун със съдържание поне на 70% растителни мазнини и към него да прибавите зехтин, пчелен мед и малко вода. След което да ароматизирате домашния препарат с няколко капки етерично масло от сладък портокал за деликатно ухание. Пресипете готовият течен сапун в за предпочитане стъклен съд с помпичка.
 

Необходими съставки и материали за приготвяне на домашен течен сапун

  • 30 грама изключително чист марсилски сапун със съдържание на 72% растителни масла
  • 300 мл вода
  • 1 чаена лъжичка зехтин
  • 2 чаени лъжички мед
  • 10 капки етерично масло от сладък портокал
  • 1 стъклена бутилка с попа 
  • 1 фуния
  • 1 ренде

Стъпка 1 от рецептата: трябват ви сапунени стърготини

Трябват ви няколко сапунени стърготини.


В купичка настържете екстра чисти марисилски сапун. За да изберете автентичен марсилски сапун, той трябва да има 4 щамповани страни и да съдържа поне 70% растително масло от зехтин или кокос, по възможност без палмово масло и без глицерин. Глицеринът втвърдява препарата и той става твърд след няколко дни.

Стъпка 2 от рецептата: разтопете сместа

Кипнете 300 мл вода в подходящ съд, след което изсипете в нея настърганите сапунени люспи е разбъркайте добре с дървена лъжица

Стъпка 3 от рецептата: добавете зехтин и мед за хидратация

Добавете зехтина, след това и пчелния мед към още горещата смес и разбъркайте.
Съвет: Зехтинът добавен в малки количества в течния сапун ще помогне за овлажняване на ръцете. Пчелният мед е натурален омекотител, който ще остави ръцете ви меки.

Стъпка 4 от рецептата: изискан аромат на сладък портокал

Оставете сместа да изстине и прибавете 10 капки етерично масло от сладък портокал продава се в аптеките и био магазините. Това етерично масло ще придаде на много приятен плодов аромат на вашия сапун.

Стъпка 5 от рецептата: пресипете препарата в подходящ съд с помпичка

Поставете фуния върху бутилката и пресипете течния сапун, после сложете помпата.

Този сапун е подходящ за цялото семейство. Съдържа само естествени и 100% биоразградими съставки, той бързо ще се превърне в любим продукт на вашия екологичен дом.

Източник: www.marieclaire.fr/idees/

Коментари

Популярни публикации