Homemade Playdough. Открийте как да си направите домашна глина за моделиране с тази лесна рецепта

Как да си направим домашна глина за моделиране?

Глината е идеален инструмент за творчество с деца, развива въображението на малки и големи. Това забавно занимание развива и двигателните умения на мъничетата. Подходящо занимание е за деца над 3 годишна възраст.
 
Евтино е, можете да си го направите у дома. Тъй като глината е с кратък срок на годност е наистина по-изгодно да си направите своя домашно направена глина за моделиране и да включите децата в забавлението.

Трябва да вземете и някои предпазни мерки при правенето на домашна глина за моделиране.

След като вашата глина за моделиране е готова е време за творчество и игри. Благодарение на този урок децата ще могат да се запознаят с цветовете и формите, като направят малки знаци, предмети, животни и букви.

Към рецептата по желание може да добавите и 1 супена лъжица калиева стипца, за да предпазите глината от развитие на бактерии, но с този продукт трябва да се работи внимателно с деца. Готовата глина за моделиране може да я съхранявате около 1 месец.

Необходими съставки за приготвяне на домашна глина за моделиране:

  • 200 грама брашно
  • 100 грама сол
  • 1 чаша вода
  • 2 супени лъжици слънчогледово олио
  • хранителни боички за оцветяване
Смесете съставките. 
Започнете със смесването на брашното, солта и водата, докато получите еднородна паста.

Загрейте сместа.
След това изсипете сместа в подходяща тенджера, за да я загреете и тогава добавете олиото и боята по ваш избор. Загрейте на ниска степен за няколко минути.

Проверете дали тестото е готово, като внимавате да не се изгорите.
Тестото лепне, когато стане компактно, значи е готово. Можете да го свалите от котлона и след като изстине да го сложите в кутия или в найлонов плик.

 
 
Източници: Marie Claire Idees, livingwellmom.com, archzine.fr

Коментари

Популярни публикации