Бързи салати с киноа от мини консерва Bonduelle

 Салата с киноа и прясно козе сирене

 
Предпочитам мини консервата на Bonduelle, защото киноата е приготвена на пара и само добавяте любимите си зеленчуци и я овкусявате.
 
С нея можете да приготвите освен салати, също и студени или топли закуски. 

Необходими сътавки:

  • Една мини консерва  (60 гр) киноа Bonduelle
  • Авокадо 1 брой
  • Прясно козе сирене
  • Зелен лук 1-2 стръкчета
  • Един морков
  • Зърна от нар
  • Сок от лайм 
  • Сол на вкус

Смесете в купа киноата, нарязания зелен лук, настъргания морков, парченца авокадо, натрошеното сирене, гарнирайте със зърна от нар и сок от лайм. Овкусете със зехтин и сол на вкус.

Аз нямах авокадо и зърна от нар, но салатата ми се получи много вкусна. Идеална е през седмицата за обяд или когато сте много гладни и нямате време.

Photo: Bonduelle

 Салата Капрезе с киноа


Съставки за салата Капрезе порция за 2 човека

Време за приготвяне: 15-20 минути  

  • 2 консерви (120 гр) Bonduelle
  • 6-7 топчета мини моцарела
  • 100 г чери домати, по възможност различни цветове
  • 1 връзка нарязан босилек
  • сол на вкус

Необходими продукти за балсамовия дресинг:

  • 3 с.л. зехтин
  • 3 с.л. оцет балсамико
  • 1 с.л. кленов сироп
  • 1 ч.л горчица
  • пълна чаена лъжица чесън на прах
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

Сложете съставките за дресинга в буркан с капак и разбъркайте до пълно смесване на съставките. 

Смесете в купа китоата с чери доматите, моцарелата, наситнения босилек, след което добавете дресинга и гарнирайте с листенца босилек. Сервирайте салатата студена от хладилника.

 Източник: Bonduelle.bg

Коментари

Популярни публикации