Бързи салати с киноа от мини консерва Bonduelle
Салата с киноа и прясно козе сирене
Предпочитам мини консервата на Bonduelle, защото киноата е приготвена на пара и само добавяте любимите си зеленчуци и я овкусявате.
С нея можете да приготвите освен салати, също и студени или топли закуски.
Необходими сътавки:
- Една мини консерва (60 гр) киноа Bonduelle
- Авокадо 1 брой
- Прясно козе сирене
- Зелен лук 1-2 стръкчета
- Един морков
- Зърна от нар
- Сок от лайм
- Сол на вкус
Смесете в купа киноата, нарязания зелен лук, настъргания морков, парченца авокадо, натрошеното сирене, гарнирайте със зърна от нар и сок от лайм. Овкусете със зехтин и сол на вкус.
Аз нямах авокадо и зърна от нар, но салатата ми се получи много вкусна. Идеална е през седмицата за обяд или когато сте много гладни и нямате време.
Photo: Bonduelle |
Салата Капрезе с киноа
Съставки за салата Капрезе порция за 2 човека
Време за приготвяне: 15-20 минути
- 2 консерви (120 гр) Bonduelle
- 6-7 топчета мини моцарела
- 100 г чери домати, по възможност различни цветове
- 1 връзка нарязан босилек
- сол на вкус
Необходими продукти за балсамовия дресинг:
- 3 с.л. зехтин
- 3 с.л. оцет балсамико
- 1 с.л. кленов сироп
- 1 ч.л горчица
- пълна чаена лъжица чесън на прах
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Сложете съставките за дресинга в буркан с капак и разбъркайте до пълно смесване на съставките.
Смесете в купа китоата с чери доматите, моцарелата, наситнения босилек, след което добавете дресинга и гарнирайте с листенца босилек. Сервирайте салатата студена от хладилника.
Източник: Bonduelle.bg
Коментари
Публикуване на коментар