Добруджанки закуска за шампиони
Добруджанките са много лесни за правене и вкусни хлебчета със сирене.
Необходими съставки
Една чаена чаша натрошено сирене
Половин чаена чаша кисело мляко
Половин супена лъжица сода бикарбонат
1 яйце
2 чаени чаши брашно
Щипка сол
Краве масло
Начин на приготвяне
В подходяща купа пресяваме брашното. В средата на брашното сипваме разбитото яйце, добавяме и киселото мляко с разбитата в него сода, щипка сол и натрошеното сирене.
Замесваме меко тесто и от него оформяме топчета с помощта на лъжица. Подреждаме ги в тава покрита с хартия за печене. Върху всяко поставяме малко парченце краве масло.
Поставяме в предварително загрята фурна и печем добруджанките на 180 градуса за около 15-20 минути докато получат златист цвят
Your post is a masterpiece—brilliant, insightful, and thoroughly engaging. Thanks for sharing your valuable perspective with us!
ОтговорИзтриване