Добруджанки

 

Добруджанки











 


 

 

 

 

Добруджанките са много лесни за правене и вкусни хлебчета със сирене.

Необходими съставки

Една чаена чаша натрошено сирене

Половин чаена чаша кисело мляко

Половин супена лъжица сода бикарбонат

1 яйце

2 чаени чаши брашно 

Щипка сол

Краве масло

Начин на приготвяне

 В подходяща купа пресяваме брашното. В средата на брашното сипваме разбитото яйце, добавяме и киселото мляко с разбитата в него сода, щипка сол и натрошеното сирене.

Замесваме меко тесто и от него оформяме топчета с помощта на лъжица. Подреждаме ги в тава покрита с хартия за печене. Върху всяко поставяме малко парченце краве масло.
Поставяме в предварително загрята фурна и печем добруджанките на 180 градуса за около 15-20 минути докато получат златист цвят

Коментари

  1. Your post is a masterpiece—brilliant, insightful, and thoroughly engaging. Thanks for sharing your valuable perspective with us!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации