Инструменти от кухнята




1. Първото нещо, което използвах от кухнята е фурната. В нея изпичам глината. Използвам мини фурна, без котлони отгоре. Тя е по-удобна. Ако използвате готварската печка, трябва след това задължително да я проветрите.

2. Машина за италианска паста е следващият важен инструмент при работа в студиото. Никога не съм приготвяла с нея домашна паста, но за работа с глина е един от най-използваните инструменти.

3. Кухненски робот - идеален е за смесване на цветовете и за опресняване на втвърден клей. Използвайте малки, компактни модели.

4. Формички за сладки и печене - любимите ми, лесно се намират по магазините. Търсете пластмасови или от неръждаема стомана. Не са скъпи.

5. Валяк или точилка - пластмасовите и металните са идеални. Дървените не са подходящи за работа с глина, защото залепват. Задължинтелен инструмент.

6. Назъбени ножове и шпатули. Използвам ги за декорация.

7. Прозрачно фолио-с него увивам глината, за да не изсъхне. Внимавайте, какви използвате!Не трябва да съдържат пластификатори, защото химически реагират с глината и я правят или много крехка или жилава. Проверете за думите "Do Not Contain Plasticizers" - "Не съдържа пластификатори".

8. Пластмасови кутии - също са добри, но ги завийте преди това с восъчна хартия.

9. Клечки за зъби и дървени шишчета. С тях лесно се пробиват мънистата. Използват се и за рисуване върху глината.

10. Готварска сол. Използва се за получаване на лава ефект. Солта се смесва заедно с полимерната глина. След изпичане се измива с вода. Солта се разтваря. Така се получават уникални повърхности.

Ако вие използвате и други прибори и инструменти от кухнята, споделете го в коментарите. Ще бъде интересно за мен и читателите на блога.

Коментари

  1. Харесвам публикациите ти - освен, че са интересни, са и много полезни :). Аз бих добавила към солта и подправки - смесването им с "прозрачна" полимерна глина, дава чудесни камъкоподобни резултати :).

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за допълнението.

    ОтговорИзтриване
  3. Аз при печене използвам хартия за курабийки. Много хубав блог.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации