Лакирайте изделията си от полимерна глина

Fimo гланц лак на водна основа
Вашият завършен продукт не се нуждае задължително да бъде лакиран. Само трябва добре да го шлифовате. Както и да е, ако го лакирате ще подчертаете пълната дълбочина на цветовете му. Ще добавите и екстра слой блясък върху него.

Fimo и Sculpey произвеждат лак за полимерен клей в малки бурканчета. В магазините за художнически материали ще откриете Fimo лакът точно до блокчетата с полимерна глина. Той е произведен специално за работа с полимерния клей. Другите видове лак, както и безцветния лак за нокти, реагират много зле с клея и всъщност го разтварят и повреждат с течение на времето.

За да лакирате вашите произведния, първо се уверете се, че са изстинали и напълно сухи (след охлаждането). Внимателно с върха на четчицата положете равномерен слой от лака върху изделието. Старайте се да не слагате твърде много от него, защото се получава неравномерен слой с капки.

Трик: Аз използвам игла или карфица, за да разнеса с нея лака върху всякакъв размер повърхност. С кламер закачвам на подходящо място творенията си докато изсъхнат. Обикновено това става за около половин час.

Fimo гланц лак е с нова формула от октомври 2010 година.
  • Гланц лак на водна основа с подобрен блясък
  • С висока устойчивост след изсъхване
  • Прозрачен е след изсъхване
  • Сух е при допир след 20 минути, напълно изсъхва след 24 часа
  • Без мирис
  • Подходящ за FIMO и FIMOair
Има го в бурканче от 35 мл и в шишенце от 10 мл с четчица опаковани в блистер. Ние също го предлагаме.

Коментари

  1. Здравейте,
    извинявам се, но лакът след изпичането ли се нанася. После има ли нужда от ново изпичане?
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, лакът се нанася след изпичане на изделието. Лакът е на водна основа. Лакираният предмет е сух на допир след 20 минути, а след 24 часа е напълно сух. Не се пече повторно.

    ОтговорИзтриване
  3. хрумнаха ми някои идейки, но имам въпросче, пише че лакът не мирише, имате ли боички за тази глина, които също са без мирис. притесненията са ми, че съм астматичка, а много обичам да правя разни арт неща и бих искала и това удоволствие да пробвам.

    ОтговорИзтриване
  4. Глината се произвежда в 24 основни цвята. При смесването им се получават и различни нюанси. Можете да оцветите или подсилите цветовете на полимерната глина с акрилни боички. Те са на водна основа. Имат почти недоловим мирис, който се усеща едва когато ги поднесете към носа си. Пчелните кошери ги боядисват с акрилни бои, защото не са вредни за пчелите.
    Можете да оцветите глината или да й придадете метален блясък със сенки за очи на прах. Има и блестящи прахчета за украса, които също можете да използвате при работа с глината. Успех!

    ОтговорИзтриване
  5. различни форми с големина за полимерна глина http://polymerclayexpress.com/cutters2.html
    за ефекти на глината http://polymerclayexpress.com/jacquard_kits.html
    пигменти - течни и пудри http://polymerclayexpress.com/color_box.html

    Успех на всички

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации